Job - Een sprookje over moed en liefde

Len van der Hoeven

Category: Youth books
  • (2)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Job is een puber van het Kleine Volk, als het bos waarin hij woont wordt gekapt en verandert in een stad. Hij vindt onderdak in de kruipruimte van een van de nieuwe huizen, waar een gezin komt te wonen. Job komt in aanraking met alle voor-en nadelen van het stadse leven en ontmoet Luciano - een witte kater - en Jessica. Een hechte vriendschap ontstaat, toch ontdekt Job dat hij zijn eigen weg moet volgen en gaat op reis. Zijn reis leert hem wijze lessen en blijkt ook nog een groter doel te hebben. Een oude voorspelling lijkt uit te komen.

From the book

Een eigen huis in de stad
Het was al laat in de middag en het regende nog steeds. Job sjokte verloren over een modderige klinkerweg, langs rijen huizen in aanbouw. Op de plek waar eens zijn bos was gelegen, werd nu gebouwd, maar de bouwvakkers waren al naar huis.
‘Die huizen zien er allemaal hetzelfde uit, ze groeien niet en bewegen ook niet als het waait,’ mopperde Job.
Hij sliep nu al meer dan een jaar onder een zeiltje dat hij opspande wanneer de bouwplaats verlaten was. Maar liever sliep hij in een kartonnen doos, als hij er tenminste een te pakken kon krijgen. Het was er lekker warm in, zolang het niet regende, want dan werd zijn doos nat en slap en moest hij weer op zoek naar een nieuwe.
Op een ochtend toen het weer eens flink geregend had en de doos waar Job in sliep meer op een natte dweil leek, was de maat vol. Dit is te gek, dit kan zo niet langer. Ik moet op zoek naar een fatsoenlijke woonplek.
Dagenlang zocht hij rondom de huizen die nog opgeleverd moesten worden. Een droog plekje onder een afdakje is voldoende, dacht hij. Maar hoe hij ook zijn best deed, Job kon niets geschikts vinden. Na de zoveelste dag zoeken zakte hij moedeloos neer op een achtergelaten balk die langs de muur van een van de huizen lag - met zijn muts slap langs zijn gezicht en zijn kleren doorweekt. Hij zuchtte: ‘Ik had beter naar mijn vader moeten luisteren en met mijn familie mee moeten gaan.’ Verdrietig zat Job met zijn hoofd in zijn handen en wist niet meer wat hij moest doen. Overal beton en stenen, piekerde hij. Een onwelkom oord voor ons Kleine Lieden.

About the author

Len van der Hoeven is in 1957 geboren in Voorschoten. Na de havo volgde hij de beroepsopleidingen fysio- en manuele therapie. Bijna vier decennia ervaring in het behandelen van mensen leverde hem een schat aan visie en inzichten op. Het waren ook deze mensen die hem met regelmaat vroegen om die eens op te schrijven. Sinds 2017 is hij dat ook gaan doen.

Reviews

2022-01-17 14:42:35 | By: Sander | Rating:
Wat een leuk, lief en inspirerend boek. Over kabouters, mensen, de dieren, de natuur. Over verlangens, liefde, spanning, avontuur. Als volwassene vond ik het een erg vlot geschreven boek dat actuele thema;s scherp aanhaalt. Een echt zowel Kleine als Grote Lieden-boek. Job dat je nog maar vele avonturen mag vertellen.

2021-12-29 20:11:26 | By: Margot Giselle | Rating:
Als echtgenote van Len van der Hoeven, heb ik het ontstaan van 'Job, een sprookje over moed en liefde' van zeer nabij meegemaakt via het lezen van de hoofdstukken, gesprekken over de verhaallijn en het mede-redigeren van de tekst. Len verbaasde mij keer op keer met zijn fantasie en het mooi vermengen van avontuur, actuele onderwerpen en dappere troost. Het vertrouwen dat uitgeverij Boekscout heeft gegeven aan Len zijn verhaal was geweldig. Hun sympathieke begeleiding in het uitgaveproces en de uiteindelijke vormgeving van de cover, de afdrukken van de prachtige illustraties van Marie-José Demarteau, het boekformaat, de papierkeuze en het lettertype verliep professioneel en heel sympathiek. Len voelde zich zeer gesteund door Boekscout. Kortom, een mooi boek!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Job - Een sprookje over moed en liefde

Author:

Len van der Hoeven

Category:

Youth books

Number of pages:

144

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-12-2021

ISBN:

978-94-645-0172-8 / 9789464501728

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)