Speciale sterretjes - Een bijzondere spreekbeurt over liefde, verlies en omgaan met verdriet

Malou Poos

Category: Children books
  • (4)

€ 15,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De eerste dag na de kerstvakantie begint voor Tijn op een nieuwe school. Hij is met zijn vader na een moeilijke tijd verhuisd. In de klas maakt hij al snel een nieuw vriendinnetje, Lola. Ze ontdekken dat ze hetzelfde verdrietige geheim delen en krijgen hierdoor een speciale vriendschap. Voor aardrijkskunde geven ze samen een spreekbeurt over sterren. Deze mooie spreekbeurt over speciale sterretjes leert de klas een belangrijke les over liefde, verlies en omgaan met verdriet. Als een dierbare je leven verlaat, blijven ze wel altijd in je hart. Aan de hemel schijnt dan een nieuw sterretjes speciaal voor en naar jou.

From the book

Max ziet dat Tijn op zijn plek blijft zitten en zich nog niet op zijn gemak voelt. Hij staat op en loopt naar hem toe. “Tijn,” zegt hij, “wil je mij helpen om wat spullen klaar te leggen voor de aardrijkskundeles?” Tijn kijkt Max glimlachend aan en samen lopen ze naar de kast achter in de klas. De meester doet de kast open en bekijkt de boeken. “We beginnen zo eerst met rekenen en na de lunchpauze met aardrijkskunde”, zegt hij. “Ik wil vandaag met een nieuw thema beginnen.” “Ik weet wel een leuk thema”, zegt Tijn enthousiast. Max is verrast door deze reactie van Tijn. Hij besluit mee te gaan in het enthousiasme. “Welk thema lijkt je leuk, Tijn?” vraagt hij. “Ik vind sterren leuk!” De meester kijkt Tijn aan en ziet dat zijn ogen stralen. “Mijn vader en ik kijken altijd samen naar de sterren”, vertelt Tijn. “Het laatste jaar kijken we altijd naar één speciale ster. Tijn pakt het aardrijkskundeboek aan en gaat terug naar zijn plek. Hij opent het boek en bladert het door. Tijn is helemaal in het boek verdiept. Het gepraat van zijn klasgenoten verdwijnt naar de achtergrond. Als hij de juiste les gevonden heeft, begint hij te lezen. Sterren zijn net mensen. Ze staan in groepjes bij elkaar, net als een familie. Ze worden een keer geboren en gaan ook een keer dood. Alleen leven sterren veel langer dan mensen. Lang geleden gaven mensen die sterren namen. Vaak waren dat namen van helden of dieren. Nu geven mensen sterren ook vaak een naam, bijvoorbeeld van een dierbare die zij verloren zijn. Tijn merkt dat hij zit te huilen en veegt snel zijn ogen droog. Hij kijkt de klas rond om te zien of niemand het heeft gezien. Hij dacht aan zijn speciale ster, aan zijn m...

About the author

Malou Poos is geboren in Nijmegen in 1991. Ze woont in Malden, Gelderland. Als tiener begon ze al met schrijven van gedichten, waarvan er twee in de gedichtenbundel ‘het mos tussen de letters’ zijn verschenen. In juli 2018, na de geboorte van haar dochter Fayenn, is de droom voor een eigen kinderboek ontstaan. Een droom die nu uitkomt. Naast het schrijven van kinderboeken volgt ze ook de opleiding tot leerkracht basisonderwijs. Een mooie manier om nog meer inspiratie op te doen voor meer kinderboeken!

Reviews

2022-02-09 13:13:07 | By: Antoinette | Rating:
Heel mooi geschreven. Duidelijk en goed te begrijpen voor kinderen. Boek is voorzien van mooie tekeningen.
Chapeau!

2022-02-08 22:03:20 | By: Lucienne | Rating:
Een mooi, bijzonder verhaal, voor jong en oud. Gemakkelijk te begrijpen voor kinderen en het wekte bij mijn zoontje interessante vragen op.
Ook het eigen sterretje knutselen aan het einde was heel leuk!

2021-12-22 19:26:06 | By: Lizzy | Rating:
Een mooi lief, aandoenlijk verhaal. Goed, duidelijk en begrijpelijk om te lezen. Het boek geeft steun en kracht om verder te gaan.

2021-12-21 17:16:27 | By: Jacquéline Snelder | Rating:
Onze kleinzoon is alhoewel veel te vroeg geboren, na 9 dagen totaal onverwachts overleden en een sterretje geworden. Zijn tweelingbroertje leeft nog. Ik heb 2 boekjes gekocht en eentje aan de ouders gegeven natuurlijk. Mooi, lief klein boekje met over een paar jaar genoeg aanknopingspunten om er met alle kleinkinderen over te praten.
En nu al een troost voor de getroffen ouders en voor ons. Mooie tekeningen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Speciale sterretjes - Een bijzondere spreekbeurt over liefde, verlies en omgaan met verdriet

Author:

Malou Poos

Category:

Children books

Number of pages:

36

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-12-2021

ISBN:

978-94-645-0149-0 / 9789464501490

Price:

€ 15,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)