Het rechte pad kruisen - Herinneringen aan rituelen, reizen en rechtspreken

Erik van den Eeden

Category: Biographies
  • (1)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mijn herinneringen doorkruisen de tijd, naar het Vlaamse stadje Lier in de vijftiger jaren en een katholiek college daar, naar de universiteitssteden Antwerpen en Gent. Zij doorkruisen ook de ruimte, vertellen over onder meer samenleven met boeddhistische monniken in het Verre Oosten, samenwerken met Aboriginals in de Australische bush en het beleg van Phnom Penh door de Rode Khmer. Ze dwalen tenslotte rond in het ruime gerechtelijk landschap, de Antwerpse advocatuur, een landelijk vredegerecht, de Hoge Raad voor de Justitie.

From the book

Doorgaans wordt gezegd dat we ons vanaf de leeftijd van die à vier jaar dingen kunnen herinneren. Mijn vroegste herinneringen voeren me terug tot het begin van de vijftiger jaren van vorige eeuw: een lege straat met uniforme éénsgezinswoningen, gebouwd na de oorlog door de Nationale Landmaatschappij. Het is de tijd van de wederopbouw. Op grote schaal rijzen nieuwe goedkope woningen op aan de stadsrand. Het huizenbestand is immers grotendeels vernield, de bouwsector ontwricht en er is prangende woningnood. Een eigen woning voor de werkman of bediende, geldt als basis van maatschappelijke zekerheid en familiaal geluk. Zekerheid en gelijkheid, alle huizen zien er hetzelfde uit, zoals dat ook het geval is in de 'cités' van koolmijnen of fabrieken. Het huis van mijn ouders onderscheidt zich enkel van de andere door het kapelletje met het Mariabeeld boven de voordeur. De huizen hebben bovendien alle een gelijkaardige voortuin, afgesloten door lage bakstenen muurtjes. Op een klein vierkant gekarteld fotootje van mijn huis zie je de bewoners aan de deur poseren, de ouders netjes achter de kinderen.

About the author

Erik Van den Eeden werd geboren in Lier op 6 juni 1949. Hij studeerde rechten (1972) en pers- en communicatiewetenschappen (1973) aan de Universiteit Gent. Hij was vanaf 1975 advocaat aan de Antwerpse balie, vervolgens vanaf 1994 vrederechter in het gerechtelijk kanton Kontich en werd in 2008 verkozen als lid van de Hoge Raad voor de Justitie. Hij is co-auteur van de publicaties ‘Handboek bescherming wilsonbekwamen’, ‘Onbekwamen en bescherming’, ‘Handboek voor ziekenhuiswetgeving’ en ‘Zakboekje voor de ziekenhuis’, alle uitgegeven door Kluwer. Hij is gehuwd met Els Verhamme, vader van Sarah en Evelien, grootvader van Sibel, Rizon, Jerome en Sezan.

Reviews

2021-11-25 13:30:46 | By: Frans De Bie | Rating:
Knap geschreven Levendig en relevant veerhaalWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het rechte pad kruisen - Herinneringen aan rituelen, reizen en rechtspreken

Author:

Erik van den Eeden

Category:

Biographies

Number of pages:

178

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-11-2021

ISBN:

978-94-645-0057-8 / 9789464500578

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)