Cover voorkant
Shilaine, engelen hebben ook moeders - Twintig jaar hulp bieden met organisaties in sloppenwijken in Brazilië
Shilaine, engelen hebben ook moeders - Twintig jaar hulp bieden met organisaties in sloppenwijken in Brazilië

Shilaine, engelen hebben ook moeders - Twintig jaar hulp bieden met organisaties in sloppenwijken in Brazilië

Jan Lukas van der Woude

Category: Biographies

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Twintig jaar heeft Jan Lukas van der Woude São Paulo, Brazilië, bezocht om met lokale organisaties hulp te kunnen bieden aan families die getroffen zijn door ernstige ziekten, zoals aids en in extreem armoedige omstandigheden in de sloppenwijken van die grote stad wonen. In dit non-fictieve en autobiografische boek beschrijft hij de vele moeilijkheden, de problemen, de vreugden en ook het verdriet die deze belevenissen kenmerkten. Hij geeft aan waarom hij deze risicovolle belevenissen is begonnen in de uiterst gevaarlijke favela’s en analyseert wat de diepste motieven voor zijn werk zijn geweest en met welke vragen hij is blijven zitten. Heeft zijn werk effect opgeleverd? Hebben de gezinnen die hij heeft geholpen en deels nog steeds helpt een beter perspectief gekregen?

From the book

’s Avonds na het werk, zaten de families vaak buiten hun huisjes. Langzaam kwam er dan altijd een schemering over de koffievelden die enige behagelijke frisheid meebracht. Ik heb er in de schemer van de kleine ruimten alleen armoede gezien en wat marginaal leven van een bewegend kind dat sliep in een kuil in de grond. Om het kind heen liepen kippen, die onophoudelijk van buiten naar binnen renden en omgekeerd. De wanden waren opgebouwd uit geelbruine planken vol gaten. In de kleine binnenruimte fonkelden gedurende de dag stof en hitte door het binnenvallende zonnelicht, maar ’s avonds geurde het binnen en buiten van oude verhalen, koffie en feijão, de bonen die samen met de rijst de hoofdmaaltijd vormden.

De bezitloze mannen en vrouwen kenden geen perspectief. Vriendelijke mensen met iele verlangens, wankele idealen en dromen. Met kleine fantasieën en met een warme menselijkheid verborgen achter hun onverstoorbare gezichten.

About the author

Jan Lukas van der Woude heeft enige jaren Geneeskunde en Rechten gestudeerd en is uiteindelijk Informaticus geworden. Zijn leven staat vanaf zijn tiende jaar in het teken van het feit dat hij met zijn ouders naar de binnenlanden van Brazilië emigreerde. Hij heeft er onder andere gewoond op een koffieplantage, waar de vrouw van de bedrijfsleider een belangrijke rol in zijn leven is gaan spelen, op de grens van fictief en non-fictief.
Na het overlijden van zijn vader is hij na 45 jaar teruggekeerd naar dit land om de mensen met wie en plantages waar hij ooit woonde te hervinden. De Pater Jezuïet Theillard de Chardin heeft een belangrijke rol in zijn leven gehad. Op eigenlijk te jonge leeftijd maakte hij kennis met zijn theorieën.
In zijn maatschappelijke leven werd hij op jonge leeftijd Hoofd Informatica van een groot energiebedrijf en heeft hij twee eigen ondernemingen gehad. Hij stopte met dit werk mede omdat hij meer tijd wilde besteden aan de zoektocht naar zijn verleden, waar de Braziliaanse binnenlanden het meest door zijn nostalgisch denken aangetrokken werden. Veel van zijn activiteiten en zijn gedachten daarover balanceerden tussen humanitair en door God gedreven. Heeft hij zijn zoektocht naar de juiste weg gevonden?

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Shilaine, engelen hebben ook moeders - Twintig jaar hulp bieden met organisaties in sloppenwijken in Brazilië

Author:

Jan Lukas van der Woude

Category:

Biographies

Number of pages:

186

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-11-2021

ISBN:

978-94-645-0108-7 / 9789464501087

Price:

€ 21,99

Language

Dutch