KIM - de dans van het leven en innoveren

Hay Freriks

Category: Poems

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hay Freriks neemt je mee naar de KIM, zoekt de grens op, gaat erover heen, ontdekt het nieuwe evenwicht en de dans van het leven en innoveren. Dans met me mee. Lisan Strijbosch verbeeldt en visualiseert de zoektocht en voegt de derde dimensie toe.

From the book

mijn piano onopvallend opvallend loop ik door de winkelstraat in de etalage lonkt een opvallend onopvallende piano in mijn ziel voel ik een niet eerder gevoeld gevoel van ‘durf’ noch verzet noch kracht brengen mij op andere gedachtes die avond is alles anders ik stap uit de trein op het perron klinkt het applaus eerst zacht dan zachter en dan zwelt het aan de dirigent vraagt met zijn stokje om stilte liggend in het gras verdrink ik in de wolken van het wonderlijke wolkendek in de verte hoor ik de wolven huilen het mooie meisje vleit zich naast mij in het gras ze fluistert ‘ik doe niet meer mee’ ik blijf hier bij jou het duinlandschap en de warme lucht raken elkaar in de KIM zij ademt zachtjes in mijn oor haar slaap gaat over in een dromerig tafereel zij wrijft haar slaperig ogen uit en deelt haar droom met mij ‘in de onderzeeër ervaar ik het zoeken naar daglicht als knap lastig’ eenmaal weer terug op moeder aarde voel ik de diepte van de zee als een rilling over mijn rug de zonnestralen verwarmen onze adem liggend in het gras durf ik anders dan anders, ook het meisje durft het samenspel met de pianist aan het pianospel glooit als een kleurrijke regenboog door het landschap de wereld slaapt in en ontwaakt de volgende ochtend in een nieuwe euforie de kwantumsprong oogt als de buiteling van een huilende wolf

About the author

Hay Freriks (1951), geboren in Horst, nog steeds actief in het leerlandschap dat onderwijs heet. Als implementatiedeskundige en onderwijsinspirator begeleidt hij docent-coaches en studenten bij het (her)schrijven van hun innerlijk script, het kompas waarmee zij verder leren. Leren dat vertrekt vanuit de concepten High Impact learning that Lasts (HILL) en de Creatieve Actie Methodologie (CAM). Leerfeesten, die mede zijn poëzie inspireren. De dans van het leven en innoveren. Tussentijds fietst hij naar Santiago de Compostella. Lisan Strijbosch (1998), is van jongs af aan bezig met tekenen, schilderen en kunst. Zij vindt het een eer om de woorden van Hay te ondersteunen en te bekrachtigen met haar illustraties. De illustraties zijn op eigen wijze met kleurrijke overgangen en strakke zwarte lijnen gemaakt door middel van aquareltechnieken. De vrije manier van schrijven en illustreren geeft ruimte aan de eigen beleving van de lezer. Om tot creativiteit te komen is keuzevrijheid en het geven van inspiratie van belang. Dit neemt zij ook graag mee in het leerlandschap van haar onderwijs.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

KIM - de dans van het leven en innoveren

Author:

Hay Freriks

Category:

Poems

Number of pages:

182

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-01-2022

ISBN:

978-94-645-0243-5 / 9789464502435

Price:

€ 21,50

Language

Dutch