Dubbel Focus

Winfried Vergeer

Category: Novels

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dubbel Focus is een verhaal over vriendschappen en vader-zoon-relatie’s. Centraal staat de band tussen Mark en Mathijs. De relatie met hun vader lijkt bepalend voor hoe de personen zijn en hoe ze met elkaar omgaan. Een aanvankelijke ontmoeting, die op niets lijkt uit te lopen, ontwikkelt zich tot een zoektocht naar de oorsprong van de personen. Het slot geeft het verhaal een onverwachte wending...

From the book

Ik ontmoette hem voor het eerst toen ik vijfentwintig was, nu zeven jaar geleden. Ik leerde hem kennen via mijn vriendin Isa. Mathijs was de partner van Marloes en zij en Isa waren vriendinnen. Ik had ze allebei nog niet ontmoet, maar was door Isa’s verhalen nieuwsgierig geworden. Aparte, excentrieke en teruggetrokken mensen, vooral Mathijs. Isa was terughoudend geweest om mij hem te laten ontmoeten. Mathijs heeft moeite met veranderingen, dus ook moeite met nieuwe mensen in zijn omgeving, vertelde ze. Bovendien had hij Isa’s vorige vriend zo graag gemogen, dus of hij open voor mij stond..., het leek haar niet. Mijn nieuwsgierigheid werd daardoor alleen maar aangewakkerd. De ontmoeting had voor iedereen een geforceerd karakter. Waarom moest dit eigenlijk, vroeg ik me later af. Mogelijk zat niemand hierop te wachten. Gewoon kennismaken met zijn vieren, zo hadden we onderling in bedekte termen aangekondigd. Daar kon iedereen zich in vinden. Het kon een wel vaker voorkomende ontmoeting worden; je ontmoet iemand, vindt iemand aardig, maar na een kortdurend contact is het wel weer genoeg. Geen contact was in die tijd gewoon voor mij. Vriendschappen en sociale contacten waren aan een herijking toe. Een soort herbeoordeling. Een weegschaal. Wie wil ik wel als vriend en wie niet. Alsof dat zo werkt. Misschien ben ik altijd aan het herijken, maar in die tijd was alles door mijn nieuwe relatie extra beladen.

About the author

"Ik ben geboren op 19 februari 1969. Na mijn vwo heb ik geneeskunde gestudeerd en heb daarna voor de specialisatie verpleeghuisgeneeskunde gekozen. In dit vakgebied ben ik ook werkzaam. Samen met mijn partner en drie kinderen woon ik in Woerden. Behalve bij literatuur liggen mijn interesses bij muziek (drummer in een band) sporten (hardlopen), filosofie en wetenschap."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dubbel Focus

Author:

Winfried Vergeer

Category:

Novels

Number of pages:

96

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-10-2007

ISBN:

978-90-883-4134-2 / 9789088341342

Price:

€ 14,45

Language

Dutch