Cover voorkant
De oplossing - Opgejaagd
De oplossing - Opgejaagd

De oplossing - Opgejaagd

Lisan Wisse

Category: Novels
  • (1)

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De oplossing is geschreven na een duistere droom. Al schrijvende speel ik met mijn eigen gebeurtenissen, ervaringen en fictie. Ik heb geprobeerd om te beschrijven hoe het voor mij -en misschien voor andere volwassenen- een worsteling kan zijn om jezelf staande te houden in een wereld die stressvol en prestatiegericht is. Ik probeer me staande te houden door middel van mijn eetstoornis en de strengheid richting mijzelf. Maar ben ik hierdoor overeind gebleven of juist omgevallen?

From the book

Die nacht, als ik slaapdronken wakker word, zie ik op de klok dat het 04.00 uur in de ochtend is. Ik ben wakker geworden van de geur van verse koffie. Ik ruik het zo goed dat het lijkt of het kopje naast mij op het nachtkastje staat. Slaperig kijk ik naar mijn nachtkastje, maar ik zie geen koffie staan. De smaak van koffie proef ik in mijn mond, op mijn lippen. Ik voel de warme drank langzaam naar beneden glijden door mijn keel. Maar opeens ben ik helder en bedenk ik mij: “Is er iemand in het huis? Heeft Vera koffiegezet?” Ik kom overeind en stap snel uit bed. Ik doe het licht in mijn slaapkamer aan. Zachtjes roep ik: “Is daar iemand?” Maar er komt geen antwoord, geen geluid. Ik loop naar de woonkamer waar ik het licht aan doe, maar ook daar zie ik niemand. De keuken is ook leeg. Ik controleer de badkamer ook.
Het huis ruikt naar verse koffie, maar als ik de machine controleer is die niet recent aan geweest. Zachtjes schud ik mijn hoofd. Ik begrijp het niet. Ik schenk mezelf een glas water in wat ik met een grote teug in een keer opdrink. Hierna ga ik terug naar bed. Maar ik kan niet meer slapen. Ik blijf de koffie ruiken. Ik blijf het idee hebben dat er toch iets in huis is. Zelfs al laat ik mijn lampje aan en zet ik een stoel voor de deur, het stelt mij niet gerust. Ben ik gek aan het worden? Of probeert Vera mij een boodschap te geven? Als ik terugdenk aan de
gebeurtenissen van deze dag, dan moet ik toegeven dat het liedje wat afgespeeld werd wel een liedje is wat ik zelf ook had kunnen opzetten als ik rusteloos ben. Hetzelfde geldt voor het programma op de tv. De geur van koffie vind ik fijn, ik kan me zo verheugen op een goede kop koffie. Het enige wat ik echt eng vind is dat de kasten opengaan en dichtgaan en dat ik geluiden in de muur hoor. Als dit ook Vera is, dan weet ik niet wat ze hiermee wil zeggen. Welke boodschap wil ze mij hiermee geven? Dit is niet de manier waarop zij mijn vertrouwen terug kan winnen. Dit heeft een averechtse werking, want zo word ik bang voor haar en dat kan toch niet haar bedoeling zijn?

About the author

Ik, Lisan Wisse kom uit Nijmegen en woon nu al jaren in Utrecht. Ik werk als doktersassistente in de zorg, wat mij in het dagelijkse leven veel bezighoudt. Het schrijven is begonnen toen ik als klein meisje schriften vol schreef met verhalen die gerelateerd waren aan de serie Startrek. In de loop der jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Verder houd ik ook erg van dichten omdat het mij de mogelijkheid biedt mijn gevoelens en gedachten gecontroleerd op papier zetten. Het verhaal is ook een verwerkingsproces voor mezelf. Nog bijna dagelijks worstel ik met de copings-mechanismen die ik in het boek beschrijf. Als ik niet aan het werk of aan het schrijven ben hou ik ervan om series te kijken, te lezen, te wandelen, ergens koffie te drinken, spelletjes te spelen, en met vrienden af te spreken.

Reviews

2022-03-10 17:10:22 | By: Evelyne | Rating:
In 'De Oplossing' werd ik helemaal meegenomen in de, meestal duistere, belevingswereld van de hoofdpersoon. Het verhaal voelt heel persoonlijk aan, en leest snel weg.
Het is geen gezellig boek, maar voor degenen die van duistere verhalen over de psyche houden zeker een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De oplossing - Opgejaagd

Author:

Lisan Wisse

Category:

Novels

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-02-2022

ISBN:

978-94-645-0327-2 / 9789464503272

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)