Cover voorkant
Het verleden leven - Wat is waarheid als je twee levens leidt?
Het verleden leven - Wat is waarheid als je twee levens leidt?

Het verleden leven - Wat is waarheid als je twee levens leidt?

Marijke van der Zwaag

Category: Youth books
  • (1)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

MIRTHE, EEN JONGE VROUW VAN TWINTIG, WORDT WAKKER ALS WILLEM IN HET JAAR 1563. Willem is een jongen van veertien en de oudste van een groot domineesgezin. Tijdens de zondagse preek staat in de kerk een aantal mannen op, die met veel commotie alle mannen en oudere jongens meenemen de heuvels in. Willem twijfelt geen moment en zet de achtervolging in. Een onbezonnen en onvoorbereide actie, die hem na twee dagen en nachten duur lijkt te komen te staan. Tegelijk worstelt Mirthe met een verkeerde studiekeuze. Ze neemt haar broer Sven in vertrouwen en samen willen ze het verhaal van Willem tot een goed einde brengen. Helaas blijkt daarbij de goedheid van de mens niet altijd vanzelfsprekend te zijn.

From the book

Wat is er gebeurd? Het was zo levensecht en toch ben ik nu weer terug. Ik heb moeite om het allemaal te begrijpen en ga weer liggen, want mijn hoofd laat mij geen andere keuze. Moe, nog zo moe. Maar ik wil niet weer in slaap vallen, bang om weer in die andere wereld terecht te komen. Ik draai op mijn zij en probeer mijn hoofd wat helderder te krijgen, wat maar slecht lukt. Ergens voel ik me opgelucht dat ik niet naar school hoef. Ik denk zelfs dat dat niet eens was gelukt, zo beroerd voel ik me. Blijkbaar zie ik er ook belabberd uit, want ik weet dat mijn moeder me niet zomaar ziek zou melden. Langzaam zak ik weer weg in een soort tussenfase; niet wakker, maar gelukkig val ik ook niet weer in slaap. Op één of andere manier zie ik daar toch behoorlijk tegenop. Het duurt een poosje voordat mijn moeder weer binnenkomt. Ze doet voorzichtig mijn deur open en komt op de rand van mijn bed zitten. Ik open mijn ogen en kijk haar aan. De tranen springen in mijn ogen. Is het vermoeidheid? Onbegrip? Of zijn het toch koortsdromen? Mijn moeder vraagt niets en zegt niets, maar pakt me beet en geeft me een knuffel. Terwijl ik mijn armen om haar heen sla, zie ik dat mijn nagels zwarte rouwranden hebben. Als Mirthe heb ik nog nooit zulke smerige nagels gehad. Verschrikt laat ik mijn moeder los en verstop mijn handen onder het dekbed. Ze kijkt mij onderzoekend aan, maar vraagt niets.

About the author

MARIJKE VAN DER ZWAAG-VEENSTRA (1980) is getrouwd, moeder van twee dochters en wonend in een klein dorpje ten oosten van Leeuwarden. De hoeveelheid fantasie in haar hoofd is onderdeel van hun dagelijks leven. Zoals haar beppe vroeger al adviseerde: “Jij moet schrijfster worden.” Het begin van dit boek is tijdens haar eerste zwangerschap ontstaan. Destijds had ze niet de tijd en de rust om het verhaal verder te brengen. In 2019 is ze wekelijks in de plaatselijke bibliotheek gaan werken aan haar boek. Het verhaal ontstond op een natuurlijke en vloeiende manier, alsof ze het zelf aan het lezen was.

Reviews

2022-04-16 17:10:58 | By: Connie | Rating:
Het boek vraagt even wat tijd om er in te komen maar als dat één keer is gebeurd is het gemakkelijk om je te laten meeslepen door dit bijzondere en mooie verhaal. Het is vlot geschreven en door de wisselingen in tijd blijf je geboeid en nieuwsgierig naar het vervolg.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het verleden leven - Wat is waarheid als je twee levens leidt?

Author:

Marijke van der Zwaag

Category:

Youth books

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-03-2022

ISBN:

978-94-645-0400-2 / 9789464504002

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)