Cover voorkant
Het leven van een Weerfetisjist - Herkenbare anekdotes over alledaagse taferelen
Het leven van een Weerfetisjist - Herkenbare anekdotes over alledaagse taferelen

Het leven van een Weerfetisjist - Herkenbare anekdotes over alledaagse taferelen

Jeroen Stijger

Category:
  • (2)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Waarom past nooit alles in de vaatwasser? Wie zit er te wachten op wachtkamerkletsers of huis-aan-huis verkopers? En waarom staat er altijd file op de snelweg waar jij langs moet?
In Het leven van een Weerfetisjist neemt Jeroen Stijger in vijfenzeventig herkenbare anekdotes het dagelijks leven onder de loep. Op humoristische wijze en met een gezonde dosis zelfspot beschrijft hij de dynamiek tussen twee partners in een langdurige relatie. Is er sprake van typisch mannen- of vrouwengedrag? Oordeel daar zelf over!
Eén ding is zeker: deze bundel is voor elke lezer een feest der herkenning.

From the book

Zowel mannen als vrouwen vertellen het graag aan elkaar als ze die dag iets leuks, opvallends of vervelends hebben meegemaakt. Dat kan tijdens het koken of het eten, terwijl je samen op de bank zit of als je met de auto op weg bent naar die verjaardag waar je totaal geen zin in hebt.
Lang niet al die verhalen blijven hangen en dat is helemaal niet erg.
Hij, die bijvoorbeeld een eindeloos verhaal vertelt over dat project op zijn werk dat niet goed loopt of een samenvatting geeft van die vette actiefilm die hij op Netflix heeft gezien.
Zij, met een uitgebreid verslag van dat dagje sauna met een vriendin of welke leuke dingen ze bij de Action heeft gezien om het halve huis opnieuw te decoreren.
Zolang je af en toe woordjes gebruikt als: O ja?, Hmm hmm, oké, leuk enzovoorts, vertelt je partner verder en wek jij de indruk dat je heel geïnteresseerd luistert.

Je valt echter door de mand als je partner de volgende dag nog eens over dat onderwerp begint en jij er met een vragend gezicht niet meteen op inhaakt. Hoe vaak in je leven heb je dan de vraag gekregen: ‘Dat heb ik je toch verteld!?’
Een retorische vraag, want iedereen hoort aan de intonatie dat ‘nee’ niet het juiste antwoord is.
Dan neemt het gesprek een andere wending en krijgt de een het verwijt dat hij of zij nooit luistert als de ander iets vertelt. En dat klopt ook! Als je namelijk net lekker midden in een spannend boek zit, of je doet een spelletje op je telefoon, of je kijkt iets interessants op televisie, kun je als partner net zo goed tegen de muur lullen, want een reactie hoef je niet te verwachten.

Sorry, het kantoor is gesloten. Komt u morgen maar terug!

About the author

Jeroen Stijger (1983) woont met zijn vrouw en zoontje in het Brabantse Oosterhout. Naast zijn werk als financieel adviseur bij een gemeente heeft hij altijd al een passie voor schrijven en verhalen verzinnen gehad. Humor speelt een belangrijke rol in zijn leven. Zo ontstond het idee om op luchtige wijze herkenbare anekdotes te schrijven over alledaagse situaties. Jeroen wil met dit boek een glimlach op ieders gezicht toveren. Daarnaast is het een oproep om het leven – en vooral jezelf – niet te serieus te nemen.

Reviews

2022-03-08 17:50:53 | By: Saskia | Rating:
Superleuk boek! Herkenbare verhalen die mij vaak hardop hebben doen lachen. Zeker een aanrader.

2022-02-20 15:26:32 | By: Mark | Rating:
Wat een heerlijk boek. Herkenbaarheid van begin tot eind. Fijne korte stukjes om er even bij te pakken voor een glimlach over de alledaagse dingen. Het zet je aan het denken over hoe je zelf zaken aanpakt en acties van anderen beoordeelt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het leven van een Weerfetisjist - Herkenbare anekdotes over alledaagse taferelen

Author:

Jeroen Stijger

Category:

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-02-2022

ISBN:

978-94-645-0313-5 / 9789464503135

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)