Cover voorkant
Escapades - Een Nederlandse surfroman
Escapades - Een Nederlandse surfroman

Escapades - Een Nederlandse surfroman

Steffen Elgersma

Category: Thrillers
  • (6)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jasper Hatrecht en Otto Flinzen zijn surfvrienden. De passie voor de golven verbindt hen met elkaar. Hun leven speelt zich grotendeels af binnen de surfvereniging Surfers Paradise in het plaatsje Kwijnoord. Op een dag lijkt er in één klap een einde te komen aan hun vriendschap als Otto tijdens een avondsurf verdwijnt. Maar dan, maanden later, ontvangt Jasper plotseling een ansichtkaart uit het verre Australië, ondertekend door zijn vriend. Dit is voor Jasper aanleiding tot een zoektocht, waarbij allerlei mensen die om Otto heen staan iets over hem onthullen. Uiteindelijk ontdekt Jasper dat de waarheid een stuk gruwelijker is dan hij ooit voor mogelijk had kunnen houden.

From the book

Adrenaline, daar draait alles om bij surfers. Je moest het bloed voelen kloppen in je aderen, het horen gonzen in je hoofd, het voelen suizen in je oren. Surfen is volgens mij het dirigeren van een orkest, dat uit wind en water bestaat. Als het lekker gaat, voelt het alsof je ter plekke een symfonie aan het schrijven bent. Als het klote gaat, hoor je vioolsnaren stuk voor stuk knappen. De grootste kick op zee was een lange rit op rad waves; de grootste kick op het land was voor veel surfers het snuiven van coke. In mijn ogen waren er twee soorten high: natural high en chemical high. Voor de eerste moest je een beroep doen op de weergoden en de golven, voor de tweede moest je bij Otto zijn. Ik hoefde mijn neusgaten niet vol te snuiven om high te worden. Geef mij een surfplank en ik beleef de beste trip die er is. Natuurlijk wist ik dat er binnen de club aardig wat lieden waren die de instant pleasure, zoals Otto het verwoordde, kochten, maar het was mij toen nog niet duidelijk of mijn vriend, ook buiten de club, nog een flink afzetgebied voor zijn spul had. Daarover had Otto altijd wijselijk zijn mond gehouden, tot het moment dus dat hij in het ziekenhuis kwam te liggen.

About the author

Steffen Elgersma (28 oktober, 1970) is docent Nederlands aan het ROC Midden Nederland te Nieuwegein. Na zijn studie, was hij werkzaam in een kibbutz in Messilot (Israël), werkte hij als huishoudelijke hulp in de thuiszorg en verdiende hij zijn geld een poos als taxichauffeur. De domineeszoon reisde in het jaar 2000 door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Tussen 1996 en 2000 schreef hij voor diverse kranten, waaronder het weekblad De Zeekant. Zijn schrijfstijl kenmerkt zich door een vlotte pen en vlijmscherpe dialogen, waarbij hij erin slaagt de lezer van a tot z te boeien. Met zijn debuutroman Escapades heeft de auteur een thriller van formaat afgeleverd, die de lezer bij de keel grijpt en die zonder meer een plekje verdient in de Nederlandse literatuur.

Reviews

2022-09-13 11:41:45 | By: Oscar | Rating:
Je ziet gelijk dat deze surfroman met een vlotte schrijfstijl en vol passie is geschreven. De auteur weet de lezer gelijk te amuseren met de prachtige beeldspraak en verschillende, interessante stijlfiguren. Deze surfroman verdient zeker een plekje tussen de grote Nederlandse literatuurlijsten. Wanneer een auteur zo'n kostelijk leesbaar debuutroman kan scheppen, verdiend de auteur zeker een P.C. Hooftprijs.

2022-08-18 16:52:14 | By: Kasper Sneef | Rating:
Spannende zomerliteratuur rijk gelardeerd met mooie beeldspraak, treffende volzinnen en een plotwending die alles op zijn grondvesten doet schudden.

2022-06-14 10:46:09 | By: Carmen Elgersma | Rating:
Prachtig boek!

2022-06-14 10:47:36 | By: Boyd | Rating:
Goed boek! Je ziet meteen dat het met echte passie is geschreven! 11/10

2022-05-10 17:51:23 | By: Thomas Terpstra | Rating:
Een erg interessante roman, ik heb veel geleerd!

2022-04-14 19:46:08 | By: Leo | Rating:
Ik vind het een mooi boek, 10/10!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Escapades - Een Nederlandse surfroman

Author:

Steffen Elgersma

Category:

Thrillers

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-04-2022

ISBN:

978-94-645-0452-1 / 9789464504521

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)