Cover voorkant
Het toneelstuk genaamd leven - Op zoek naar mijn rol
Het toneelstuk genaamd leven - Op zoek naar mijn rol

Het toneelstuk genaamd leven - Op zoek naar mijn rol

Rosan Smit

Category: Young Adult
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Cosmo geeft toneelspelen nog één laatste kans. Als ze dit niet kan, wat kan ze dan wel? Vol goede moed begint ze aan haar eerste repetitie, maar er is gelijk al een probleem genaamd Julia. Cosmo kan haar tegenspeelster niet uitstaan en haar tegenspeelster kan Cosmo duidelijk ook niet uitstaan. Ze krijgen een opdracht van de regisseur die ze samen uit moeten voeren. Julia doet er alles aan om het zo moeilijk mogelijk te maken. Alsof het niet erger kan, lijkt alles rondom Cosmo in te storten. School is te veel, vriendschappen lukken niet en zelfs haar eigen gedachten worden haar te veel. Langzaam lijkt ze zichzelf kwijt te raken, alsof ze constant een rol moet spelen. Maar wat is nou haar échte rol in het leven?

From the book

Na vijf minuten fietsen ben ik helemaal gek geworden van mezelf. Hoe langer ik mezelf kan horen, hoe erger het wordt. Uit het niets laat ik mezelf met een harde klap op de losse koude grond vallen alsof het me allemaal niks meer doet; het doet me niks. Ik duw mijn fiets van me af met alle kracht en woede die ik heb, ik ben woedend. Het enige wat ik doe is gillen, zo hard ik kan, omdat alles eruit moet. Als het er niet uit gaat, maak ik mezelf dood, ik moet iets doen. Mijn vuisten verdwijnen een voor een in het zand, klap na klap. ‘Waarom ben ik zo? Waarom leef ik? Wie ben ik? Wie is er? Wie is er!’ Ik blijf schreeuwen als een gek, alles wat ik denk komt eruit. Eenmaal klaar met schreeuwen, beginnen mijn tranen te stromen, mijn lichaam wordt nu pas bewust van de koude grond die contact maakt met mijn huid en ik begin te trillen. Ga ik ooit een plek vinden op deze klote wereld? Zoveel dingen worden van me verwacht, dingen waar ik niet aan kan voldoen. Als ik wil leven moet ik werken, maar dat kan ik niet, ik vind het niet leuk en ik vind het het niet waard. Waarom zou ik dingen doen die ik haat om mezelf in leven te houden voor een leven dat ik niet wil? Al mijn emoties komen eruit, ik blijf liggen en ben niet van plan om ooit nog op te staan. Voor het eerst open ik mijn ogen en het enige dat ik zie is de donkere lucht boven me. Ik kan niet door blijven gaan.

About the author

Ik ben Rosan en ik ben letterlijk de wereld ingeknald op 1 januari 2006 als derde kind naast een tweeling (met inmiddels nog een broertje erbij). Het liefst ben ik de hele dag bezig met dingen maken, zoals muziek, kunst en natuurlijk verhalen schrijven. Nog een van mijn favoriete bezigheden is onze hond Cosmo (mooie naam hé ;))! Al van jongs af aan zit mijn hoofd vol met allerlei dingen, ook toen schreef ik mijn gedachten vaak op als verhalen.

Reviews

2022-09-22 19:29:40 | By: Astrid | Rating:
Een aanrader. Wat er in een hoofd kan omgaan... heftig, ontroerend, soms herkenbaar.... heel mooi verwoord.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het toneelstuk genaamd leven - Op zoek naar mijn rol

Author:

Rosan Smit

Category:

Young Adult

Number of pages:

178

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

09-09-2022

ISBN:

978-94-646-8053-9 / 9789464680539

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)