Cover voorkant
De Suikergracht - Hoe een moment alles verandert - Over bedrog, vriendschap en een bodemprocedure
De Suikergracht - Hoe een moment alles verandert - Over bedrog, vriendschap en een bodemprocedure

De Suikergracht - Hoe een moment alles verandert - Over bedrog, vriendschap en een bodemprocedure

Frans Vennix

Category: Novels

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jens Verkavel was een bevoorrecht mens. Hij had een gelukkig huwelijk met Lieke en beiden waren zeer gehecht aan het grachtenpand waarin zij woonden en dat Jens van zijn ouders had geërfd. Het geluk hield echter niet aan. De wereld van Jens kwam volledig op zijn kop te staan. Het was alsof een film aan hem voorbijging. Het waren enerverende procedures bij de kantonrechter, die als laatste strohalm overbleven...

From the book

Die middag deed hij in de OS-bijeenkomst verslag van de impasse, waarin hij terecht was gekomen. Uitroepen van ongeloof waren de eerste reacties van de leden van het genootschap, die Jens inmiddels als “vrienden” was gaan aanspreken.
Er werd uitvoerig gebrainstormd en het was deze keer Aman die sprak en een voorstel lanceerde. “Een van mijn klanten waar ik schoonmaak is een jonge alleenstaande vrouw, die enkele jaren geleden is afgestudeerd aan de universiteit te Watergang en zich recent heeft gevestigd als zelfstandig advocaat. Zij verricht haar werkzaamheden vanuit haar kleine dijkwoning, gelegen in de polder net buiten Watergang. Zij behandelt met name zaken op het gebied van de sociale advocatuur. Ik zou haar kunnen vragen of zij Jens te woord wil staan en beoordelen of er juridische stappen kunnen worden ondernomen. Volgens mij hoeft dat niet te veel te kosten.”
Jens en zijn vrienden waren het erover eens dat dit een verstandig voorstel was. Indien de kosten niet al te hoog waren, dan konden die uit de kas van het genootschap worden betaald, zo lieten de vrienden weten. Aman zegde toe het met zijn klant te zullen opnemen. Voordat de OS-bijeenkomst erop zat liet ook De Rooie nog van zich horen. “Ik zou kunnen proberen om via het afgesloten e-mailadres van Steven op zijn computer in te breken. Dat levert misschien informatie op over het misdaadsyndicaat waarmee wij volgens mij te maken hebben.”
Ook op dit voorstel werd enthousiast gereageerd in de OS-bijeenkomst. Onder dankzegging verstrekte Jens het afgesloten e-mailadres aan De Rooie.
De klant van Aman had het prima gevonden om Jens te woord te staan. Samen reden Jens en Aman in de krakkemikkige en rammelende bedrijfsbus van Aman naar het net buiten Watergang gelegen dijkhuisje van de klant. Zij kwamen aan bij het kleine onderaan de dijk gelegen huisje, waar de rook uit de schoorsteen omhoog kringelde.
Een sportief geklede jonge vrouw in jeans en op sneakers deed de deur open. Zij keek Aman breed glimlachend aan en deze stelde Jens aan haar voor. “Mijn naam is Marloes Stamp.”

About the author

Frans Vennix is na zijn rechtenstudie te Leiden tot aan zijn pensioen werkzaam geweest in de rechtspraak. Na deze boeiende periode heeft hij nu de tijd gekregen om een aan zijn fantasie ontsproten fictief drama aan het papier toe te vertrouwen. Dit boek is daarvan het resultaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Suikergracht - Hoe een moment alles verandert - Over bedrog, vriendschap en een bodemprocedure

Author:

Frans Vennix

Category:

Novels

Number of pages:

208

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-07-2022

ISBN:

978-94-645-0693-8 / 9789464506938

Price:

€ 21,50

Language

Dutch