Als alcohol een mens was - De volksheld en zijn brandend geheim

Peter van Limpt

Category: Society

€ 22,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als een orkaan komt Ethan in het leven van twee onzekere vrienden. Dankzij hem beleven ze legendarische avonturen. Hij leert hen feesten en genieten, problemen oplossen en verleiden. In zijn kielzog veranderen ze in populaire levensgenieters. Blijven ze hem echter trouw als er ook mindere kanten van Ethan aan de oppervlakte komen?
‘Als alcohol een mens was’ is een must-read voor elke jongere, ouder, leerkracht, hulpverlener, beleidsmaker en iedereen die worstelt met alcohol. Het sleept je mee doorheen alle geneugten en valkuilen van alcoholgebruik. Het symbolisch verhaal is geïllustreerd met feiten en cijfers uit de echte wereld. Voel en denk mee in deze zoektocht naar vriendschap en geluk. Benieuwd wat voor jou de doorslag geeft.

From the book

“Hebben we iets geraakt?” zei ze voorzichtig, alsof ze bang was van de vraag.
“Nee, het zal wel een tak zijn geweest”, suste Ethan. “Rij maar verder.”
“Ik ga toch even kijken”, zei Gwen nerveus. Ze zette de wagen aan de kant, stapte uit en wandelde terug in het donker. Wij voelden ons verplicht om haar te volgen. De straatverlichting was gedoofd, waardoor alleen wat schamel maanlicht de omgeving verlichtte. We hadden geen idee hoe ver we nog hadden gereden vanaf het moment dat we het geluid hadden gehoord.
Na een honderdtal meter zei Ethan: “Zie je wel, het zal wel een tak zijn geweest. Hier is niks te zien.” Gwen liep enkele meters voorop en ging ondanks Ethans opmerking vastberaden verder.
“Gwen, kom op”, zei Ethan wrevelig.
“Daar!” riep Gwen. Ze versnelde haar pas tot ze plots verschrikt bleef stilstaan. “O, nee, het is niet waar!”
Daniël en ik haalden haar in en zagen het toen ook. Er lag een fiets vlak naast de weg. We gingen dichterbij en zagen een roerloos meisje dat plat op haar buik in de berm lag. Haar hoofd was opzij gedraaid en haar lange blonde haren lagen uitgewaaierd over het klamme gras. Het zag er niet goed uit.
“Leeft ze nog?” vroeg Daniël met een beklemmende kronkel in zijn stem.
Ik voelde voorzichtig aan haar voorhoofd zonder te weten waarom. Ze lag met haar hoofd tegen een steen, maar er was geen bloed te bespeuren.
“Luister of ze nog ademt”, commandeerde Daniël, die op een afstandje bleef staan.
“Ik hoor niks.”
“En de hartslag in de nek?”
“Hoe doe je dat? Ik ben geen fucking dokter!” riep ik in toenemende paniek.
“Laat mij maar.” Gwen kwam naderbij en ging in haar hals op zoek naar een hartslag. “Niks”, zei ze. “We moeten haar omdraaien en hartmassage geven.”
“Stop!” riep Ethan dwingend. “Dat heeft geen zin. We moeten hier weg.”

About the author

Peter van Limpt (1970) is doctor in de wetenschappen en leerkracht chemie in het secundair (voortgezet) onderwijs. Als vertrouwensleerkracht tracht hij een spreekbuis te zijn voor kwetsbare jongeren.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als alcohol een mens was - De volksheld en zijn brandend geheim

Author:

Peter van Limpt

Category:

Society

Number of pages:

270

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-08-2022

ISBN:

978-94-645-0788-1 / 9789464507881

Price:

€ 22,99

Language

Dutch