Cover voorkant
In zicht - Roman over de effecten van trauma en het overwinnen van tegenslag
In zicht - Roman over de effecten van trauma en het overwinnen van tegenslag

In zicht - Roman over de effecten van trauma en het overwinnen van tegenslag

Belinda van Steijn

Category: Novels
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Oorlogscorrespondent Olivier wordt blind. De oorzaak is onduidelijk. Nu hij thuis zit en niet kan werken komen nare gebeurtenissen uit het verleden omhoog. Vooral zijn ervaringen in Afghanistan spelen op. Olivier houdt iedereen op afstand. Alleen zijn buurmeisje lijkt tot hem door te dringen. Dat zorgt voor humoristische momenten. Het verhaal valt uiteen in twee delen. In de ene ervaar je wat Olivier meemaakte in Afghanistan, in de andere lees je hoe hij omgaat met het blind worden. In een prettige no nonsense stijl vloeien de hoofdstukken in elkaar over en zorgt Belinda van Steijn voor een meeslepende roman over gevaren in de journalistiek, het overwinnen van tegenslag, de effecten van trauma en de waarde van liefde en vriendschap.

From the book

Amsterdam: Klam zweet bedekt m’n borst. Weer droomde ik over het zwaargehavende lichaam van Ilias in die donkere hut. Wanneer ik de leeslamp aan wil doen, gebeurt er niets, het blijft pikdonker. Er valt geen lichtschijnsel door de kieren van de gordijnen, niet van de straatlantaarns en ook geen ochtendlicht. De rode cijfers van de wekker branden niet. Zou er een stroomstoring zijn? Afghanistan: Mijn gebarsten lippen en keel voelden rauw aan, slikken was lastig. Ik had water nodig. “Je wenkbrauw bloedt,” zei Ilias. “Ik weet het. Dat beetje bloed is wel het laatste waar ik me nu zorgen over maak. Wat denk jij? Taliban?” “Het lijkt er wel op als je hoort hoe ze praten en hoe ze eruitzien. Waarschijnlijk zitten we in de buurt van de Pakistaanse grens. Daar hebben ze verschillende trainingskampen.” “Nogmaals sorry dat ik niet beter naar je heb geluisterd.”

About the author

Belinda van Steijn (1963) werkte 35 jaar als journalist voor kranten, radio en televisie. Tegenwoordig is ze autismecoach en schrijver. Ze volgde een schrijversopleiding bij Scriptplus waar ze ook startte met het schrijven aan 'In zicht'. Haar ervaringen als journalist en coach komen terug in de roman. Eerder verschenen van haar hand een historisch kinderboek over het eiland Pampus en een boekje over ADHD voor kinderen op de basisschool. 'In zicht' is haar eerste roman.

Reviews

2022-11-06 12:14:46 | By: Tessa | Rating:
Heel fijn boek met een prachtig verhaal. De afwisseling in tijd houdt het erg spannend ook. Het zette mij aan het denken.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In zicht - Roman over de effecten van trauma en het overwinnen van tegenslag

Author:

Belinda van Steijn

Category:

Novels

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

14-10-2022

ISBN:

978-94-646-8143-7 / 9789464681437

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)