Cover voorkant
Peronniek, van kind tot koning - Een Bretons graalverhaal
Peronniek, van kind tot koning - Een Bretons graalverhaal

Peronniek, van kind tot koning - Een Bretons graalverhaal

Kees van Wanrooij

Category: Youth books
  • (2)

€ 16,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Peronniek is het verhaal van een jongen die vlucht voor oorlog van Engeland naar Bretagne. Zijn moeder sterft al vrij snel zodat hij er met zijn tien jaar alleen voor staat. Ze laat hem een machtige magische toverketting na van rozenhout. De kracht moet hij zelf leren ontdekken. Iets drijft hem voort. Een fluisterende verre stem in zijn hart. Ook wordt hij geplaagd door vreemde dromen over schaduwwezens. Op zekere dag vangt hij een verhaal op van een tovenaar, Rogeaar, die deze donkere droom benoemt. Zijn graaltocht is begonnen! Hij volgt Rogeaar. Op zijn tocht moet hij vele angsten overwinnen. Ook de confrontatie aangaan met zijn ergste nachtmerrie: de Schaduwwezens. Uiteindelijk heeft hij zelfs een ontmoeting met vrouwe Dood. Laat je uitdagen door Peronniek in zijn graaltocht.


From the book

Weer schrok Peronniek wakker uit dezelfde droom... Droom?... Nee... Nachtmerrie. Een nachtmerrie vol wanstaltige angsten, die nu langzaam naar de rafelige achtergronden van zijn bewustzijn gleed. Een sfeer van indrukken achterlatend terwijl hij langzaam terugkwam in het hier en nu. Er was land in zijn droom. En water... Hij stond op land, hij zag hoge krijtrotsen en hij stond op de oevers van een meer. Zwarte zandoevers strekten zich aan weerszijden uit zover je kon kijken... Het water van het meer was ook zwart. Land en water gingen in elkaar over. Alles leek zo vaag, zo donker... Hij moest naar de overkant. Maar hoe? Hij was doodsbang voor dat zwarte meer. Niet zozeer voor het water, maar voor alles wat zich erin kon bevinden. Diepe, donkere schaduwen die over de bodem gleden, op zoek naar voedsel. En het leek of het water zelf ook leefde... Er dreef een grijze mist over het zwarte water. Aan de overkant zag hij een figuur wenken. Het leek een vrouw en zij was in het zwart gekleed. “Kom maar,” sprak ze met een woordloze stem geruststellend. De mist begon de vrouw aan het oog te onttrekken. Iets in hem zei de oversteek te wagen. Aan de overkant lag iets belangrijks. Hij liet zich voorover in het diepe vallen. Het koude water benam hem de adem. Hij begon te zwemmen... Hij probeerde de gestalte aan de overkant in de gaten te houden. Ze leek nog even ver. Op dat moment voelde hij het water zuigen. Niet alleen aan zijn kleding, nee, het water zoog hemzelf naar onder. Zijn armen en benen werden loodzwaar, een verlammende angst bekroop hem. De schaduwen uit de diepten gleden omhoog. Hij zag ze niet, maar hij voelde ze dichterbij komen. Blinde paniek overviel hem. Hij begon woest met zijn armen en benen te spartelen. Water kwam in zijn mond en zijn longen. De schaduwen naderden. “Zwem door, je kunt het,” sprak de stem.

About the author

Ik ben Kees van Wanrooij, verhalenverteller van liefst oude sages en mythes, want die hebben ons na al die eeuwen nog zoveel te vertellen. Peronniek is een van die verhalen.

www.verhalenverteller-keesvanwanrooij.nl
illustratrice: guusjevanheesch@gmail.com


Reviews

2022-12-29 18:24:35 | By: Sophie | Rating:
Erg leuk boek en mooie illustraties!

2022-12-06 10:55:39 | By: Bram | Rating:
Erg leuk boek ! Boek leest lekker weg en erg mooi geïllustreerd!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Peronniek, van kind tot koning - Een Bretons graalverhaal

Author:

Kees van Wanrooij

Category:

Youth books

Number of pages:

60

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-12-2022

ISBN:

978-94-646-8297-7 / 9789464682977

Price:

€ 16,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)