Cover voorkant
De Zoeker
De Zoeker

De Zoeker

Kris Vleugels

Category: Novels

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Steven gaat in Afrika op zoek naar zijn ex-vriendin. Ze lijkt er ontvoerd of vermoord door haar animistische familie, die ze niet eens kent. Het wordt een spannende zoektocht, waarbij de lezer stilaan de ware toedracht van de gebeurtenissen ontdekt. Steven zoekt niet enkel naar Dina. De zoektocht leidt hem tevens naar de zin van zijn leven. Het boek is een vervolg op De Dromer (2016). Het is dus aangeraden beide boeken te lezen om de karakters van de hoofdpersonages te doorgronden. Dat is echter niet noodzakelijk om van De Zoeker te genieten. Het boek laat de lezer kennismaken met de Ghanese cultuur, de landschappen en de mensen.


De auteur heet u graag van harte welkom op de officiële voorstelling van het boek in de bibliotheek van Bilzen (Eikenlaan z.n.) op 7 oktober om 20.00 uur, waar hij uw exemplaar van De Zoeker zal signeren.

From the book

Nog steeds waren allerlei geluiden hoorbaar. Plots hoorde ze dichterbij een deur opengaan. Licht scheen hier en daar tussen de kieren van het planken plafond van haar schuilplaats. Stappen op de houten vloer boven haar en plots die bekende zware stem, alsof die in haar oor brulde: ‘De poort is op slot. We moeten de andere kant op, gewoon terug via de voordeur. Het is donker. Niemand ziet ons met die lijken.’ De stem riep naar iemand in de andere kamer. Het dunne stemmetje antwoordde als een echo in de bergen: ‘Neen, de baas heeft me gezegd die twee gewoon te laten liggen! We mogen ze niet aanraken. Ik heb hem net gebeld. Jij niet! Hij zei dat we hier zo snel mogelijk weg moeten.’ ‘Oké dan. Verkeerd begrepen.’ antwoordde de basstem, ‘We wissen onze sporen en we zijn weg. Die meid is hier niet geweest. En maar goed ook, want dat zou het allemaal nog moeilijker maken.’ Het licht ging weer uit en uit de hevige klap maakte Dina op dat ook de schuurdeur weer gesloten werd. Ze bleef roerloos zitten. 'Het kan een valstrik zijn. Misschien willen ze me uit mijn schuilplaats lokken.' Ze hoorde wat verder weg nog een deur dichtslaan en even later een auto wegrijden. Zou ik het erop wagen? Geruisloos kroop ze achter de kisten vandaan. Ze sloop naar de trap en klom tot bij het luik, dat ze heel stilletjes op een kier opende. Heel aandachtig luisterde ze naar de nachtelijke geluiden van het oerwoud. 'Ze zijn weg. Wat doe ik nu?' Ze knipte de zaklampfunctie van de telefoon weer aan en scheen door de kier naar de deur, die toegang gaf tot de woonkamer. Dan belichtte ze de muur ernaast. Haar adem stokte. Toen gilde ze het uit.

About the author

Voor zijn vijftigste schreef Kris Vleugels (1959) enkel liedjesteksten en columns. Hij was eerder muzikant, leraar, predikant, politicus, ondernemer en activist. Enkele daarvan is hij nog steeds, maar nu dus ook schrijver. Het karakter en de interessesfeer van de auteur ontdek je in dit boek. Hij is geboeid door Afrika en kan zijn christelijke overtuiging niet wegstoppen. Schrijven is voor hem tot rust komen, even opzij stappen, uit de hectiek van het actieve leven. Ook ontspanning dient hier echter het hogere doel: iets neerzetten dat anderen kan helpen, doen nadenken, zingeven, gelukkig maken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Zoeker

Author:

Kris Vleugels

Category:

Novels

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-09-2022

ISBN:

978-94-646-8111-6 / 9789464681116

Price:

€ 20,99

Language

Dutch