Cover voorkant
Beheers jouw tijd (voor cocktails) - De praktische gids om meer tijd uit jouw dag te halen
Beheers jouw tijd (voor cocktails) - De praktische gids om meer tijd uit jouw dag te halen

Beheers jouw tijd (voor cocktails) - De praktische gids om meer tijd uit jouw dag te halen

Thomas Balk

  • (6)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kan de balans tussen jouw vrije tijd, werk en die ene hobby beter? Of heb je takenlijstjes die langer worden, in plaats van korter? Zit je langer op social media dan je wenst? Dan behoor je tot een grote groep mensen die tegen dezelfde problemen aanlopen. En precies daarvoor is dit boek geschreven. Het boek bevat praktische, makkelijk toe te passen methodes en tips om tijd over te houden en het maximale uit jouw dag te halen. Als kers op de taart voor al die tijd die je overhoudt, staat er ook nog een heerlijk cocktailrecept na (bijna) ieder hoofdstuk.

From the book

Net zoals in vorige hoofdstukken, begint dit hoofdstuk op een vrijdag- of zaterdagavond. De precieze dag weet ik niet meer. De borrel is net begonnen en de eerste vrouwen, helemaal opgemaakt voor hun avondje uit, komen binnen. Mijn collega heet ze welkom, terwijl ik vluchtig scan wie er allemaal binnenkomt. Ondertussen komt bonnetje voor bonnetje uit de bonnenprinter. Elk aangekondigd met een korte, hoge piep. Ik had die avond een nieuwe buffetloper naast me staan. Het was haar eerste horecabaan en tevens haar eerste dag. De buffetloper zorgt er bij ons voor dat de dienbladen met drankjes naar tafel gaan en dat de barman voorzien is van al het glaswerk en andere benodigdheden. Het is de rechterhand van de barman tijdens de avond. Tijdens die avond deed mijn buffetloper een verbazingwekkende ontdekking. Ik reageerde op elke keer dat de bonnenprinter piepte, maar de gasten niet. Terwijl ik bezig was met het maken van drie Long Island Iced Tea’s, stelde zij mij een legendarische vraag die ik nooit zal vergeten: “Is het zo dat alleen horecapersoneel de piep van de bonnenprinter kan horen?” HP/De Tijd publiceerde in 2015 een artikel waarin beschreven werd dat de gemiddelde mens tegenwoordig een kortere spanningsboog heeft dan een goudvis, waar dit in 2000 nog niet het geval was. De directe oorzaak voor de achteruitgang in concentratie is het smartphone- en tabletgebruik. De digitale levensstijl heeft het voor ons een stuk moeilijker gemaakt om onze aandacht langdurig bij één onderwerp of activiteit te houden, zoals bijvoorbeeld het lezen van een boek. Van de concentratiespanne van een goudvis glijden we door naar het herstellen van concentratie als deze onderbroken is door één van je ‘belangrijke’ socialmedia-notificaties. Onderzoekers van de Loughborough University hebben aangetoond dat zodra je om de vijf minuten jouw telefoon checkt, het 64 seconden duurt, voordat je jouw aandacht weer terug kan brengen naar de taak.

About the author

Thomas Balk is sinds ruim twaalf jaar werkzaam in de horeca. In die jaren heeft hij, achter de bar, de nodige vaardigheden opgedaan op het gebied van timemanagement. In combinatie met zes maanden diensttijd in Oostenrijk, heeft hij geleerd hoe de juiste discipline en goed timemanagement voor veel meer vrijheid zorgen. Naast het fulltime werken in de horeca, heeft hij onlangs een eigen spel uitgebracht en dit boek geschreven. Het is zijn doel om zoveel mogelijk mensen bewuster te leren omgaan met tijd, zodat iedereen zo veel mogelijk tijd overhoudt om dat te doen, wat zij leuk vinden.

Reviews

2023-01-02 10:46:20 | By: Tina Balk
Heel relaxt om te lezen.
Al pas je de helft van de tips toe in je dagelijks leven dan hou je al een zee van tijd over.
En daarbij de tips om de cocktails te maken maakt het boek nog leuker!

2023-01-02 10:50:48 | By: Alana | Rating:
In 2 dagen uitgelezen! Waar veel boeken over time management taai zijn om door te komen, heb ik deze bijna niet weg kunnen leggen. Praktische en haalbare tips, herkenbare voorbeelden en dan de super leuke link met de cocktails en de recepten. Vernieuwend en met een frisse blik ga ik met meerdere tips uit dit boek aan de slag!

2023-01-02 10:58:52 | By: Ger Balk | Rating:
Heerlijk boek om te lezen. Verfrissend, verrassend en vernieuwend. Veel van geleerd en al enkele tips in praktijk gebracht

2023-01-02 12:17:34 | By: Jesse van Doggenaar | Rating:
Dit boek beschrijft hoe je met een paar aanpassingen aan je dagelijkse routine gelijk een stuk meer uit je dag kan halen. De anekdotes die elk hoofdstuk terugkomen zorgen ervoor dat het boek ook nog eens heel leuk is om te lezen!

2023-01-02 13:36:23 | By: Koen | Rating:
Een boek met een aangename schrijfstijl wat makkelijk leest. De tips in het boek zijn op een speelse manier verweven met persoonlijke anekdotes. Zelf pas ik nu enkele tips uit het boek toe in de praktijk. Een aanrader!

2023-01-02 14:59:08 | By: Folkert Broeders | Rating:
Goed opgebouwd en leuk boek wat erg makkelijk leest! De persoonlijke anekdotes en de cocktailrecepten zijn daarnaast ook een erg leuke toevoeging.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beheers jouw tijd (voor cocktails) - De praktische gids om meer tijd uit jouw dag te halen

Author:

Thomas Balk

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

144

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-12-2022

ISBN:

978-94-646-8317-2 / 9789464683172

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)