Cover voorkant
De avonturen van poes Streepje - Ga mee op avontuur met poes Streepje en zijn vriendje
De avonturen van poes Streepje - Ga mee op avontuur met poes Streepje en zijn vriendje

De avonturen van poes Streepje - Ga mee op avontuur met poes Streepje en zijn vriendje

Sita Doornbos

Category: Picture books

€ 15,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Poes Streepje is een eigenwijze lapjeskat die graag op onderzoek gaat in de buurt, als het kan met zijn vriendje Binkie. Samen beleven ze allerlei avonturen. Misschien ken je Streepje wel. Het kan zomaar de poes van de buren zijn...

From the book

Achter de tuin van Binkie staat de hoge muur van buurman De Witte. Niks, helemaal niks kun je zien van zijn tuin. Maar Binkie en ik zijn natuurlijk wel heel nieuwsgierig. Op een dag heb ik een plan bedacht. “We graven onder de muur door, net als een mol”, zeg ik tegen Binkie. Heb jij weleens een mol gezien? Die heeft speciale graafhandjes. Die hebben wij niet. Maar Binkie en ik hebben pootjes. Daar moet het vast mee lukken. Hihi. “En anders zoeken we een schepje in de schuur, Binkie!” Zo, nu moeten we eerst een plekje zoeken waar onze baasjes ons niet kunnen zien. Gaten en kuilen graven in de tuin, daar zijn ze niet blij mee! We graven achter het kippenhok. Daar kunnen ze ons niet zien. Vlakbij ligt een dikke bult bladeren. In één keer een tunnel onder de muur door graven, dat gaat ons vast niet lukken. Als we moe zijn of geen zin meer hebben, gooien we de bladeren in het gat. Dan zie je er niets meer van! “Kom Binkie, we gaan beginnen!” We graven om de beurt. Binkie gaat als eerste. Met zijn voorpootjes graaft hij al snel een mooi begin.

About the author

Sita Doornbos (1962) is geboren en getogen in het kleine dorpje Bant in de Nop (Flevoland). Zij kwam ter wereld als een zondagskind in een boerengezin van 8 dochters en 1 zoon. Opgeleid tot zwemjuf heeft zij veel kinderen én volwassenen leren vertrouwen op hun eigen drijfkracht. Getrouwd met Boer Piet en moeder van drie zonen woonden en werkten zij samen jaren op hun akkerbouwbedrijf, aan de andere kant van hetzelfde dorpje Bant. Dit was ook de plek waar Sita in 1998 haar Knutselkeet begon, het geven van creatieve workshops was op haar lijf geschreven (bijnaam is Sita-knutselkeet). Eind 2020 werd de boerderij overgedragen aan hun middelste zoon, en is de Knutselkeet gesloten, en gingen zij en haar man wonen in de stad.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van poes Streepje - Ga mee op avontuur met poes Streepje en zijn vriendje

Author:

Sita Doornbos

Category:

Picture books

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-12-2022

ISBN:

978-94-646-8302-8 / 9789464683028

Price:

€ 15,99

Language

Dutch