Cover voorkant
De zwerfkat - Het laatste deel van De Mierenruiter trilogie
De zwerfkat - Het laatste deel van De Mierenruiter trilogie

De zwerfkat - Het laatste deel van De Mierenruiter trilogie

Sanne Zwartjes

Category: Youth books

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rowan, een bittere Caracal vol wraaklust en woede, zit gevangen in de cel. Hij is verloren in zijn haat. Maar dat was niet altijd het geval... Dit is het verhaal van de slechterik uit het eerste boek, De Mierenruiter. Over zijn vroegere leven in een land waar katachtigen zoals hij onderdrukt werden door de hondachtigen. Over het jonge leeuwtje dat hij in bescherming nam en over het kattenverzet dat langzaam opkwam. En over zijn poging om het gouden oog van de tempel van zij die alles zien te stelen. Een verhaal over hoe een lieve marktjongen veranderde in een wraaklustige dief.

From the book

‘Jij hebt ons heel wat uit te leggen,’ zegt Jade, een gerespecteerd lid van de orde van zij die alles zien. Hoewel ze blind is, kan ze genoeg zien met haar andere zintuigen. Die zo sterk als ijzer zijn. Ze staat in de kerkers, bij een gevangene in zijn cel. ‘Je bent een monster, weet je.’ De gevangene, genaamd Rowan spuugt op de grond. ‘Jij weet niet waar je het over hebt.’ Jade is verontwaardigd. ‘O, nee? Volgens mij weet ik wel degelijk waar ik het over heb. Jij hebt een kind vermoord!’ ‘Het was geen kind, het was een tiener. En hij vroeg erom, dat hondenjoch!’ Jade snuift minachtend. ‘Ik walg van je.’ ‘Ach wat lief! Ik ook van jou hoor,’ antwoordt Rowan. Hij geeft Jade een luchtkusje. Jade zucht. ‘Ik kwam hier dus om je wat vragen te stellen. Het was een direct bevel van Eva.’ Rowan gaat op zijn harde gevangenisbed zitten. Hij leunt achterover. ‘Vraag alles wat je wil. Ik antwoord niet. Ik heb zo mijn principes, poesje.’ Jade gromt. ‘We krijgen het wel uit je.’ ‘Ik zie het, ja,’ zegt Rowan sarcastisch. Jade geeft nog één grom, voor ze vertrekt. Rowan blijft alleen achter in zijn cel. Koud en alleen. Hij voelt zich verschrikkelijk vanbinnen, al zou hij dat nooit toegeven. Deze plek, de orde van zij die alles zien, brengt herinneringen terug. Herinneringen die hij liever uit zou wissen... Jade noemde hem een monster, en ze heeft gelijk. Maar Rowan is dat niet altijd geweest.

About the author

Sanne Zwartjes hield altijd al van verhalen bedenken. Ze kan lang wegdromen in de werelden in haar hoofd. Met haar eerste boek, De Mierenruiter, heeft ze een wereld gecreëerd waar ze graag nog wel meer verhalen bij wilde bedenken. Met dit laatste deel maakt ze De Mierenruiter trilogie af. Ze bedenkt al verhalen sinds ze 4 jaar oud was. Nu is ze zestien en heeft ze al drie boeken geschreven!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De zwerfkat - Het laatste deel van De Mierenruiter trilogie

Author:

Sanne Zwartjes

Category:

Youth books

Number of pages:

152

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-12-2022

ISBN:

978-94-646-8284-7 / 9789464682847

Price:

€ 20,50

Language

Dutch