Cover voorkant
Mijn Olympisch Stadion - Een stadion vol magische herinneringen
Mijn Olympisch Stadion - Een stadion vol magische herinneringen

Mijn Olympisch Stadion - Een stadion vol magische herinneringen

Bab Barens

Category: Biographies

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In een Amsterdams leven dat al ruim zeventig jaar in het teken staat van sport is het Olympisch Stadion voor de auteur een tweede thuis en een bron van onvergetelijke en heroïsche sportgebeurtenissen. Zowel herinneringen aan grote atletische prestaties als aan het alledaagse in en rond het stadion komen aan bod in dit boek: van de eerste Europa Cupfinale in Nederland, Real Madrid tegen Benfica, tot aan “ome Cor”, de suppoost die voor een paar piek weleens een oogje dichtkneep. Het zijn persoonlijke verhalen aangevuld met anekdotes die voor velen nog onbekend zijn en een verrijking zullen zijn voor de lezer en voor de sportgeschiedenis. Eindelijk een boek onder de titel: ‘Mijn’ Olympisch Stadion.


From the book

‘Dochter Ellis werd op 16-jarige leeftijd in 1956 de eerste en jongste ladyspeaker van het Olympisch Stadion en stapte later over naar de televisie. Zij trouwde in 1965 met Barry Hughes die van West Bromwich Albion uit Engeland overkwam en bij Blauw Wit in het stadion ging voetballen. In 1978 zorgde Barry voor een legendarisch moment waarvan de beelden de hele wereld over gingen: als trainer van HFC Haarlem kreeg hij het aan de stok met AZ-coach George Kessler, die twee lagen elkaar niet en Barry blies toen treiterend met een rolfluitje richting zijn collega. ‘Ik vond dat de vlam in de pan moest komen in de wedstrijd,’ was later zijn verklaring. Ellis Berger somde voor aanvang van een voetbalwedstrijd (zij deed alle evenementen, behalve speedway-wedstijden) altijd de opstellingen van beide elftallen op. Of: ‘In de opstellingen voorkomend in uw officiële programmablad zijn geen wijzigingen gekomen.’ Maar er waren ook regelmatig “dienstomroepen” zoals: ‘De eigenaar van auto met kenteken ..., uw lichten branden nog, of: uw auto staat verkeerd geparkeerd.’ Maar verreweg de allermooiste oproep middenin een wedstrijd heb ik altijd gevonden: ‘Hallo, hallo, hier volgt een belangrijk bericht voor -laten we zeggen- meneer Janssen. Wil de heer Janssen zo snel mogelijk naar huis gaan want hij is vader geworden van een tweeling. Van harte gefeliciteerd!’ Uit een vol stadion met 65.000 toeschouwers steeg een óórverdovend gejuich, gelach en applaus op dat volgens mij vele honderden meters verder te horen moet zijn geweest. Een mooi gescoord doelpunt was er niets bij.

Inkijk pagina 52
Pagina 52
Inkijk pagina 92
Pagina 92
Inkijk pagina 111
Pagina 111

About the author

Bab Barens werkte jarenlang als sportjournalist, was actief als trainer en coach voor diverse sportploegen en menig topsporter klopte bij hem aan voor conditietraining. Voor Bab Barens speelt het Olympisch Stadion al ruim zeventig jaar een grote rol in zijn leven. Zijn liefde voor het Olympisch Stadion heeft hij aan zijn vader te danken die hem als zevenjarige in 1949 voor het eerst meenam naar het stadion voor een voetbalwedstrijd van Blauw Wit. Daarna volgden nog ontelbare bezoeken en was hij bij bijna alle belangrijke sportmomenten daar aanwezig. Bab Barens noemt het behoud en de functie van het stadion van grote waarde voor sport, cultuur, historie en architectuur en vooral een prachtige tastbare herinnering aan de in 1928 in Nederland gehouden Olympische Spelen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn Olympisch Stadion - Een stadion vol magische herinneringen

Author:

Bab Barens

Category:

Biographies

Number of pages:

154

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-01-2023

ISBN:

978-94-646-8369-1 / 9789464683691

Price:

€ 20,99

Language

Dutch