Cover voorkant
Vleugels met een pleister - De zoektocht door het doolhof naar een eigen "ik"
Vleugels met een pleister - De zoektocht door het doolhof naar een eigen "ik"

Vleugels met een pleister - De zoektocht door het doolhof naar een eigen "ik"

Marije Pietersma

Category: Health

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer is jezelf zijn goed genoeg voor de wereld om je heen? Wanneer en hoe moet je jouw aangeleerde overtuigingen en conditioneringen laten varen als het niet meer past? Is de persoon die jij in de basis bent
gecreëerd door jouw omgeving of durf én mag je van jongs af aan jouw eigen “ik” laten zien?

Het verhaal van Maaike Peters neemt je mee vanaf haar kleutertijd tot de volwassen vrouw die ze nu is. Door het
jarenlange aanpassen, camoufleren en imiteren om zich van jong meisje tot uiteindelijk (alleenstaande) vrouw,
moeder, geliefde en werkneemster zo goed en succesvol mogelijk staande te houden in een overvragende maatschappij, krijgt ze keer op keer gezondheidsklachten.

Burn-outs en depressies volgen elkaar in rap tempo op. Ze krijgt epileptische aanvallen, maar klopt de diagnose epilepsie wel?
Vleugels met een pleister is een voor vele mensen herkenbaar en vlot
geschreven boek over de meest uiteenlopende onderwerpen (relaties,
moederschap, trauma, EMDR en autisme) en de diversiteit aan ervaringen in de gezondheidszorg.

From the book

In een van haar nachtelijke denksessies schonk ze er iets te veel uren aan om zich af te vragen wat er nog van haar over zou blijven als de hele façade die ze met zorg had gebouwd in zou storten. Was de identiteit die ze had van haar werk en omgeving geleend? De meeste mensen die ze kende hadden wel bijna allemaal iets met haar werk te maken. Goede vriendin Mickey had onlangs opgemerkt dat haar netwerk, omgeving en vriendengroep puur functioneel was. Was haar hele leven ingericht op wat ze dacht dat moest gebeuren of was het ontwerp van haar “zijn” toch uit haar eigen koker? Zouden haar hersens en de daarbij horende denkwijze echt tot het Autismespectrum horen? Of zou ze ook deze keer naar de criticasters luisteren en deze uiteindelijk bevlieging moeten laten gaan. Misschien kende ze zichzelf gewoon niet goed. En kende de andere mensen om haar heen haar veel beter. Klopt het dat autisten niet goed weten wie ze echt zijn diep vanbinnen? Als dat het geval zou zijn dan het terecht zijn dat Charlie en Dennis haar bijna voor gek verklaarden toen ze het gesprek op autisme had gedraaid. Het duurde nog wel even voordat ze de slaap weer kon vatten. Deze ontdekking was eigenlijk te groot en te allesomvattend. Het hele traject zou enorme impact hebben op haar. En haar omgeving. Met de kracht die ze had gevoeld tijdens haar laatste wandeling in de duinen besloot ze om ‘Project Maaike 2.0’ van start te laten gaan. Alleen dan zou ze kunnen herstellen. Ze moest nu voor eens en altijd weten waar haar conversieklachten vandaan kwamen. Hier had ze voor haar gevoel wel een officieel label voor nodig.

Inkijk pagina 5
Pagina 5
Inkijk pagina 6
Pagina 6
Inkijk pagina 242
Pagina 242

About the author

Marije Pietersma (1979) schreef Vleugels met een pleister met als doel mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar, en herkenning te bieden bij, een uiteindelijk late autisme diagnose . Het verhaal is geïnspireerd op haar eigen levenservaringen waarbij het typische gedrag van vrouwen met autisme waaronder maskeren, ontwijken en tegen de gevoelsstroom ingaan, ervoor heeft gezorgd dat het boek een zoektocht naar een eigen "ik" van de hoofdpersoon is geworden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vleugels met een pleister - De zoektocht door het doolhof naar een eigen "ik"

Author:

Marije Pietersma

Category:

Health

Number of pages:

260

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-01-2023

ISBN:

978-94-646-8388-2 / 9789464683882

Price:

€ 22,99

Language

Dutch