Cover voorkant
DAGBOEK VAN EEN WERKLOZE
DAGBOEK VAN EEN WERKLOZE

DAGBOEK VAN EEN WERKLOZE

Melanie Pechvogel

Category: Biographies

€ 14,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Melanie, een oudere alleenstaande vrouw, beschrijft de emotionele en financiële aspecten van langdurige werkloosheid. De angst om alles te verliezen wat in een lang werkzaam leven is opgebouwd. De strijd om niet bij de pakken neer te zitten en de politiek en de mensheid te bewegen om de beeldvorming met betrekking tot oudere werknemers, drastisch te veranderen. Dat is niet alleen belangrijk voor de huidige generatie ouderen maar misschien nog belangrijker voor de toekomstige oudere werknemers.

From the book

Ik wist al weken dat ik weg moest en had al deze weken mijn persoonlijke spullen mee naar huis genomen. Toen ik het Petra vertelde dat mijn contract niet verlengd zou worden reageerde zij hier totaal niet op. Wat vreemd dacht ik! Elk mens zou hier op reageren. Langzaamaan ging er bij mij een lichtje op. Zij moet het geweten hebben. "Petra", vroeg ik, "waarom zeg je er niets over dat mijn contract niet wordt verlengd?" Petra barstte in tranen uit. Snikkend kwam alles er uit. "Ik wist het al maanden", zei ze. "Ik wou dat ze me het nooit verteld hadden. Het moest geheim blijven. Ik vind het zo rot voor je." Ik vertelde haar dat ik haar positie goed begreep. We konden samen weer gewoon met elkaar door een deur. Elke dag dat ik daar nog moest zijn, was vreselijk. Tegen Paul, Annette en Michael sprak ik nauwelijks. Ik ging niet meer in het restaurant eten. Nam mijn boterhammen van huis mee. Ik zou toch zeer binnenkort moeten bezuinigen! En met deze verraderlijke collega’s kon ik niet meer aan een tafel zitten. De laatste dag breekt aan. Bijna 2½ jaar daar gewerkt en nu dat zij mij in vaste dienst moesten nemen, werd ik weer op straat gezet. De laatste 8 jaren waren toch al rampzalig. Het ene bedrijf waar ik werkte ging reorganiseren en het andere bedrijf failliet. Eindelijk dacht ik mijn draai gevonden te hebben en nu dit weer. Eindelijk was dan de laatste dag aangebroken.

About the author

"Ik ben geboren in 1951 in een klein stadje in Noord-Holland. Ik ben al meer dan 4 jaar als werkzoekende geregistreerd en ik vind deze periode niet de makkelijkste in mijn leven. Behalve de nadelen die ik ondervind als werkzoekende, zijn er ook gelukkig voordelen. Eindelijk doe ik nu het werk wat ik echt leuk vind, ook al is het vrijwilligerswerk. Het werk als maatschappelijk begeleider van vluchtelingen is mij op het lijf geschreven. Eindelijk heb ik ook een boek geschreven, iets waar ik vroeger de tijd en het lef niet voor had. Het boek heb ik geschreven om inzicht te geven wat werkloosheid op oudere leeftijd betekent."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

DAGBOEK VAN EEN WERKLOZE

Author:

Melanie Pechvogel

Category:

Biographies

Number of pages:

54

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-06-2010

ISBN:

978-94-608-9649-1 / 9789460896491

Price:

€ 14,45

Language

Dutch