De spreuk van Anaximander

Georges Stienlet

Category: Novels

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het Romeinse Rijk tijdens de woelige derde eeuw. Een ambtenaar in de Klein Aziatische stad Efese krijgt een geheimzinnige opdracht vanuit Rome: het boek terugvinden dat ooit geschreven werd door de filosoof Anaximander. Het is meteen de start van een beklemmende tocht vol dodelijke gevaren langs de beroemde bibliotheken van Celsus en Pergamum. Maar ook langs mysterieuze plaatsen zoals Klaros, Phaselis en de Chimaera. Uiteindelijk kan één zin van het boek worden gered, de spreuk van Anaximander. Een mengeling van feit en fictie, gekruid met filosofische metaforen en aforismen.

From the book

Ik was die prille lentedag in de maand april begonnen met een stoffige tocht langs een stenig pad dat de heuvelkling beklom. Mijn tocht voerde mij weg van Ephese, de Pion berg op, naar de hoogte waar ik een verlaten heiligdom wist liggen. Ik ontdekte het heiligdom vorige winter, toen ik, pas aangekomen in Ephese, de omgeving begon te verkennen. Een dwaalspoor had mij tot daar geleid. Sinds die ontdekking had ik er menig gelukzalig uur verdroomd. En ook toen weer bij het moeizaam stijgen onder de al fel schijnende zon voelde ik dat geluidloze en geheimzinnige naderen van de anders zo verre hemellucht. Met mijn longen zoog ik mij omhoog, weg van de vochtige diepte waar de havenstad lag, het weke laagland met haar vrouwelijke listen. Te midden van de uitgestrekte, stille tuinen die de heuvels rond Ephese toedekken vond ik per toeval een kleine tempel. Hij was heel oud, uitgehakt in de blanke rots en omgeven door verwilderde olijf-, amandel- en vijgenbomen. Hoewel dit kleine heiligdom maar een halve mijl verwijderd was van de hoofdweg naar Magnesia-aan-de-Meander, was het blijkbaar toch in de vergetelheid geraakt. En omdat het voor het overige zo verborgen lag, was het een gewijde plek voor eenzame minnaars geworden.

About the author

"Ik ben geboren te Leuven (1952) maar woon nu in Hoegaarden. Met dit boek heb ik opnieuw een poging gedaan mijn kennis van de Romeinse geschiedenis voor een breed en geïnteresseerd publiek om te zetten in een spannend verhaal, dat historisch feit en fictie verenigt. Mijn opleiding in economische geschiedenis en filosofie, alsook mijn eigen ervaring als rijksambtenaar kwamen daarbij goed van pas."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De spreuk van Anaximander

Author:

Georges Stienlet

Category:

Novels

Number of pages:

266

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

28-09-2007

ISBN:

978-90-883-4122-9 / 9789088341229

Price:

€ 18,45

Language

Dutch