Onder onze ogen

Mike van der Neut

Category: Novels
  • (1)

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Heerlijk!, zomervakantie. Na een moeizaam jaar gaan Nico en Wilma Berg, samen met hun buren, op vakantie. Dit jaar een compleet nieuwe bestemming: de Russische enclave Oblast Kaliningrad. Oblast Kaliningrad, gelegen tussen Polen en Litouwen, is een gebied vol herinneringen uit het verleden. Hier is ook de bekendste schat van Oost-Europa spoorloos geraakt: de schat van de Barnsteenkamer. Na vele bezichtigingen komt dit onderwerp ook naar voren. Wilma, journaliste in hart en nieren, kan wel een succesje gebruiken. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt een verzwegen verhaal. Een verhaal dat Europa op zijn grondvesten zal laten trillen.

From the book

Het gaat de familie Mihjalov voor de wind. Als begin jaren negentig het communisme valt, denkt de familie Mihjalov erover om terug te keren naar Rusland. Dat gebeurt in 1992. Het restaurant in Stockholm wordt overgedaan aan Gabor, de zoon van Pjotr die in Zweden blijft. Pjotr, zijn vrouw en dochter, keren terug naar Oblast Kaliningrad. Ze gaan in Forelevoye wonen. Het ondernemen blijft bij de inmiddels pensioengerechtigde Pjotr kriebelen. Daarom start hij eind 1992 ook in Forelevoye een visrestaurant genaamd Samland. Ook in Rusland wordt Samland een ongekend succes. Al 18 jaar kan geen visrestaurant in Rusland tippen aan de vele klanten die Samland krijgt. Echt een toprestaurant dus. ‘Wat een verhaal zeg!’ Wilma is erg onder de indruk. Ze rijden terug naar de camping. ‘Die man heeft het succes verdiend. Al die jaren van hard werken zijn beloond.´ Eenmaal bij de caravan, gaat Nico douchen. Wilma checkt, voordat ze de was gaat doen, nog even haar mail. Ze is benieuwd naar de vondst van Ellen. ‘Hallo lieve buurtjes, je raadt nooit wat ik in deze internetkrant las. Misschien heb je er wat aan. Groetjes Ellen en Jan.’ Ze opent de link naar het artikel dat in de mail staat. Ze leest, en leest, en schrikt.

About the author

"Ik ben geboren op 1 juli 1991 te Rotterdam. Op zeventienjarige leeftijd begon ik met het schrijven van mijn eerste boek, genaamd Onder onze ogen. Ik had al een tijdje het idee om te gaan schrijven. Het is prachtig om gedachten en fantasieën in woorden uit te drukken. Na een tv-documentaire over de Barnsteenkamer te hebben gezien, wist ik het zeker: dit is het onderwerp voor mijn eerste boek."

Reviews

2014-03-18 19:29:10 | By: Bil Van der Knil | Rating:
Wat leuk!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Onder onze ogen

Author:

Mike van der Neut

Category:

Novels

Number of pages:

92

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-06-2010

ISBN:

978-94-608-9645-3 / 9789460896453

Price:

€ 14,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)