Cover voorkant
Een kamer, een fiets, niets en 'het zijn'
Een kamer, een fiets, niets en 'het zijn'

Een kamer, een fiets, niets en 'het zijn'

Femke Sonnenschein

Category: Biographies

€ 19,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Haar leven speelt zich af op een kamer. De buitenwereld, de toekomst en het verleden probeert ze te vergeten door elke avond te blowen. Met gedachten en filosofieën creëert ze haar eigen veilige wereldje, maar de kamer is daardoor ook beladen met het negatieve gevoel waarnaar ze haar leven leidt. Maar ondertussen heeft ze een droom: een droom waarbij ze alleen én vrij kan zijn. Ze vertrekt op haar fietsje richting Istanbul. Het wordt een onvergetelijke reis, waar ze een onvergetelijke ontdekking doet.

From the book

Vermoeid, maar voldaan spring ik mijn echte fiets op. Bomen, bladeren en stenen trekken aan me voorbij totdat mijn aandacht wordt getrokken door een man die zich afvraagt of ik geen koude handen heb. Ik lach en roep: "Een beetje." Ik voel me gelukkig met die snijdende kou over mijn handen, want ik voel me verbonden met de natuur. Ik voel mijn oren, mijn wangen en mijn neus, ik voel mijn hele lichaam, ik leef! In mijn gedachten keer ik terug naar de man en vraag me af wat voor gesprek we hadden gehad als ik was gestopt. Ik stel me voor dat hij me vertelt over zijn reis naar Alaska waar hij de kou heeft getrotseerd, zich heeft gewassen in bergmeren en grizzlyberen heeft gezien. Ik voel mezelf warmer worden, wat een avontuur en wat een alleen zijn. Dat is het enige doel wat mijn leven nog kan dienen: avontuur. Avontuur is juist niet een top willen bereiken. Het hoogste bereiken is slechts de grootste kans om naar beneden te vallen. Avontuur is wisselvallig, avontuur is juist vallen en opstaan. In avontuur is de val inbegrepen. Het doel is niet de top bereiken, het doel is ervaren. Maar ook avontuur is geïnstitutionaliseerd tegenwoordig. Dit laatste stemt me somber, maar het zal me niet tegenhouden wanneer de tijd daar is. Ik dwaal terug naar mijn droom van een paar nachten geleden. Hij zei dat het tijd was...

About the author

"Ik groeide op in Deventer. In 2004 verhuisde ik naar Nijmegen om een studie culturele antropologie te doen. Na mijn bachelor te hebben behaald en twee jaar biologie te hebben gestudeerd, vertrok ik in 2009 om voor het eerst in mijn leven een fietsreis te maken. Geïnspireerd door mijn ervaringen schreef ik vervolgens dit autobiografische verhaal: Een kamer, een fiets, niets en 'het zijn'."

Reviews

2011-11-05 04:11:20 | By: Theo
Boeiend en meeslepend verhaal!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een kamer, een fiets, niets en 'het zijn'

Author:

Femke Sonnenschein

Category:

Biographies

Number of pages:

244

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-10-2010

ISBN:

978-94-608-9847-1 / 9789460898471

Price:

€ 19,45

Language

Dutch