Cover voorkant
Gevecht met letters
Gevecht met letters

Gevecht met letters

Silvia Sikkema-van Laar

Category: Biographies

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen zomaar kan leren lezen, een boek uit de kast kan pakken en helemaal in dat boek kan opgaan. Voor een aantal mensen is het een gevecht tegen en met al die letters om te begrijpen wat er nu staat. Silvia Sikkema-van Laar is zo’n persoon. Zij kwam veel moeilijkheden tegen. Ze voelde zich een buitenbeentje en niet begrepen. Dit zorgde voor een laag zelfbeeld en faalangst. Steeds kreeg zij te horen dat zij dom, lui en chaotisch was. Wat doet dat met iemand? Het gevecht met letters gaf haar goede en kostbare inzichten.

From the book

Iedere ochtend pakte ik mijn boek uit mijn vak en legde die open voor me neer. Ook probeerde ik me iedere keer er weer toe te zetten om te gaan lezen. De eerste zin ging nog wel redelijk, maar als ik verder kwam werd de warboel van woorden echt een chaos voor me. Ik zag niet meer goed en ik kon er niets meer van maken. Ik kon de leestekens niet meer zien en het begin van een woord en waar het einde van dat woord was ook niet. Alles zat eigenlijk aan elkaar vast en door elkaar heen. Mijn gedachten bleven maar doordraaien en doordraaien, eigenlijk draaide alles me voor de ogen. Mijn ogen wilden wel lezen, maar mijn gedachten konden niet meekomen. Of beter gezegd, mijn gedachten waren overal maar niet bij de woorden in het boek. Mijn hoofd wilde een andere kant op. Die was maar aan het zoeken wat er gebeurde op tafel. Zoeken naar een logisch verhaal. Had ik een woord gelezen dan schoten mijn gedachten meteen naar een beeld bij dat woord en zijn omgeving met alles erop en eraan. Ik voelde en rook alles wat daarbij hoorde ook nog eens. Ik kon hier een tijdje tegen vechten. Iedere keer moest ik met mijn aandacht weer terug naar het boek. Maar na verloop van een paar minuten kreeg ik hevige hoofdpijn en begon ik misselijk te worden. Ik kon toch wel zien? Ik begon aan mezelf te twijfelen. Ik had toch net een bril gekregen om beter te kunnen zien? Waarom werkte die bril dan niet?

About the author

"Ik ben geboren in 1961 in Drachten en moeder van drie kinderen. In de zomer van 2010 ben ik voor de tweede keer getrouwd. Ik heb een praktijk aan huis voor mensen met leer- en concentratieproblemen. Door mijn eigen leesproblemen en mijn ervaringen met cliënten, heb ik mijn verhaal opgeschreven om zo herkenning en erkenning voor dit probleem te krijgen. Het was een hele uitdaging voor mij om een boek te schrijven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gevecht met letters

Author:

Silvia Sikkema-van Laar

Category:

Biographies

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-10-2010

ISBN:

978-94-608-9719-1 / 9789460897191

Price:

€ 18,45

Language

Dutch