Buiten Kijf

JanKees Vergouw

Category: Spirituality

€ 17,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De merkwaardige vergissing jezelf aan te zien voor een iemand, is noodgedwongen de drijfveer om te zoeken naar geluk, vrede of verlichting. Maar wat je onafgebroken in heldere eenvoud bent daarentegen, kan niet verkregen worden. In het ‘Zien’ dat dit absoluut zo is, verdwijnt het zoeken. Op eenvoudige en vaak paradoxale wijze wordt in dit boek de persoon, het belangrijkste in je leven, genadeloos aan de kaak gesteld. En wat blijft er dan van jou over? Een vrijheid van ongekende schoonheid!! Jan Willem van Oerledonk

From the book

Je kunt nooit ontsnappen aan deze onvoorstelbare wakkerheid. JK. In deze gesprekken wordt er geen enkele leer of methode aangereikt. Er wordt hier niets aangeboden dat je kunt gebruiken om je kennis te vermeerderen. Ik bied je geen handvatten om slimmer, intelligenter, of op een meer spirituele wijze met het leven om te gaan. Ik heb wat dat betreft helemaal niets in huis. In de samenleving daarentegen, is de markt waar je dit soort ‘dingen’ kunt krijgen, nou ja krijgen... barstens vol. Het puilt uit van de aanbiedingen die ‘jouw’ leven op vaak verleidelijke wijze kunnen verbeteren, verrijken dan wel verlichten. Het biedt jou - als fictief personage - een stevig, kant en klaar traject - waarmee je je kunt klaarstomen voor de uiteindelijke verlossing. Het biedt verbetering, meer geluk, troost, of de diepe sprong naar egoloosheid. In ons samenzijn hier in deze ruimte zullen we dit soort dingen zo veel mogelijk terzijde leggen. Alleen wanneer je denkt dat dit voorafgaande je nog niet helemaal duidelijk is zullen we er natuurlijk op in gaan. Nogmaals: ik heb niets te bieden. Het enige waar ik je aan herinner, is dat er niets te zoeken en daarom ook niets te vinden is. Er is alleen deze klaarte, deze onvoorstelbare eenvoud die nu onmiddellijk beschikbaar is als ‘Dit’. V. Op het moment dat je zegt: ‘Dit’, is er bij mij een onmiddellijke invulling. JK. En waar verschijnt deze invulling?

About the author

"In 1970 overkwam mij een ‘diepgaande ervaring’ waarin elk besef een iemand (een individu) te zijn verdween. Jarenlange integratie van deze ‘gebeurtenis’ heeft er toe geleid, dat ik sinds 2000 gespreksbijeenkomsten (Satsangs) geef. Deze bijeenkomsten worden maandelijks gehouden in mijn stolpboerderij en op verschillende andere locaties in Noord-Holland. Naast de Satsangs en mijn werk als beeldend kunstenaar geef ik reeds 40 jaar Yogalessen, waarin onophoudelijk verwezen wordt naar de onverdeelde, onpersoonlijke stilte die we zijn."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Buiten Kijf

Author:

JanKees Vergouw

Category:

Spirituality

Number of pages:

172

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-10-2010

ISBN:

978-94-608-9862-4 / 9789460898624

Price:

€ 17,95

Language

Dutch