Hemelvuur

Frans Esselink

Category: Novels

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanwood leeft al tien jaar met zijn ouders in een klein Aboriginaldorp in Australië. Zij wonen in hutten en leven van de natuur zoals hun voorouders dat al eeuwen hebben gedaan. Al op jonge leeftijd blijkt hij bijzondere krachten te bezitten. Als hij tijdens een hevig onweer een bewusteloos meisje vindt, weet hij haar leven te redden. Het meisje is haar geheugen kwijt. Zij wordt in het gezin van Wanwood opgenomen. De twee beleven verschillende avonturen waarbij ze regelmatig in gevaar komen. Dit boek geeft op een spannende manier een kijkje in het leven van de Aboriginals.

From the book

Het was een vochtige warme dag. In het Northern Territory van Australië, in de omgeving van de ‘Cadell Rivier’, was een klein dorp met negen hutten. Daar leefde een clan Aboriginals van ongeveer 20 mensen. Aan de rand van het dorpje stond de hut van Moeroenda. In de hut was het een enorme drukte. Er was zojuist een jongen geboren. De zeven vrouwen die op dat moment in het dorp woonden, waren allemaal getuige van de geboorte. Zij hadden er door zang en dans voor gezorgd dat de kwade geesten buiten bleven. Met tekeningen in het zand voor de hut hadden ze de geest van een voorouder uit de ‘droomtijd’ opgeroepen om in de geest van de nieuw geboren Aboriginal te komen. Nu de jongen was geboren dankten zij de geesten door te zingen over de geboorte. Pas nadat alle rituelen waren afgewerkt kreeg het kind de naam Wanwood. Daarna werden de mannen gehaald om naar de nieuw geborene te komen kijken. Er waren op dat moment acht mannen in het dorp. Toen zij, met hun kinderen, bij de hut aankwamen verdween de zon achter een grote wolk. Nog voor ze naar binnen konden gaan barstte een hevig onweer los. De lucht was zo zwart als de nacht maar hij werd bijna voortdurend hel verlicht door een aanhoudende bliksem. Het rommelde zo erg dat ze elkaar bijna niet konden verstaan. Voor de Aboriginals was dit een voorteken. Het pas geboren kind had de geest gekregen van het hemelvuur. Dat kon gevaarlijk zijn. De mannen en vrouwen durfden niet langer in de hut van Moeroenda te blijven. Zij vluchtten naar hun eigen hutten en lieten zich die dag niet meer zien. Moeroenda bleef angstig en alleen met haar baby achter.

About the author

Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Een aantal jaren heb ik daar een autorijschool gehad. Daarna ben ik bij de politie gaan werken. Ik verzorg ook veiligheidscursussen voor het bedrijfsleven en opleidingen voor rij-instructeurs. Hiervoor heb ik enkele cursusboeken geschreven. Mijn belangstelling voor de bijzondere leefwijze van de Australische Aboriginals hebben mij ertoe aangezet er over te schrijven. ‘Hemelvuur’ is alweer het tweede spannende verhaal over de Aboriginals.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hemelvuur

Author:

Frans Esselink

Category:

Novels

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-10-2007

ISBN:

978-90-883-4180-9 / 9789088341809

Price:

€ 16,45

Language

Dutch