Zus

Frans Esselink

Category: Novels

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lisa wordt op zesentwintigjarige leeftijd weduwe. Ze blijft achter met de vijfjarige Joke en de zesjarige Bas. Elf jaar later verandert hun leven wanneer Joke van Bas in verwachting raakt. Joke trouwt echter met een vriend en bevalt van een jongetje. Haar man blijkt tijdens het huwelijk zeer gewelddadig te zijn. Als het geweld haar bijna het leven kost, neemt Bas Joke en hun zoontje in huis. Alles lijkt goed te gaan, tot de buurt erachter komt dat ze broer en zus zijn. Zus is een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, maar ook over intolerantie. Waarschuwing: Het verhaal is fictie, gebaseerd op een ware gebeurtenis. Niet iedere lezer zal zich kunnen verplaatsen in de relaties die in "Zus" worden beschreven.

From the book

Met hoge snelheid scheurde hij door de nog verlaten straten naar de woning van Joke, die op hooguit tien minuten afstand van zijn appartement lag. Tijdens de rit zag hij kans om de politie te bellen. In het kort legde hij de situatie uit. Ze beloofden zo snel mogelijk een surveillanceauto te sturen. Met gierende banden bracht hij even later zijn auto tot stilstand voor het huis van Joke. Omdat hij tijdens haar vakanties de planten verzorgde, hing aan zijn sleutelring de sleutel van het huis. Met trillende knieën en een hart dat bonkte in zijn borst, ging hij via de voordeur de woning binnen. In de hal trof hij Joke, liggend in een grote bloedplas, aan. Haar ochtendjas was opengevallen en ter hoogte van haar navel zag hij een gapende wond waar bloed uit sijpelde. Even leek het of zijn hart de dienst weigerde. Hij werd duizelig en dreigde zijn evenwicht te verliezen. In het besef dat Joke hem nu meer dan ooit nodig had vermaande hij zich. Zo te zien had ze veel bloed verloren. Hij knielde naast haar neer en riep haar naam. Ze reageerde niet. Om het bloeden te stelpen trok hij zijn T-shirt uit. Hij maakte er een prop van en duwde daarmee de wond zo goed mogelijk dicht. Hij legde de vingertoppen van zijn vrije hand op haar halsslagader. Heel vaag voelde hij het bloed erdoor pulseren. In paniek zocht hij naar zijn telefoon. Hij vloekte hardop toen hij bedacht dat die nog in de auto lag. Er stopte een auto op de oprit. Kort daarna stond een politieman in de hal. ‘Ik heb gebeld’, zei Bas. ‘Mijn zus moet naar het ziekenhuis.’ De agent reageerde onmiddellijk. Hij vroeg via zijn portofoon met spoed om een ambulance. Het leek een eeuwigheid te duren, maar achteraf bleek de ambulance binnen tien minuten bij hen te zijn.

About the author

"Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik bij de politie doorgebracht. Daarnaast verzorgde ik als docent diverse opleidingen. Ik schreef regelmatig korte verhalen en in 2006 verscheen mijn eerste boek; een jeugdverhaal om mijn kleinkinden tot lezen aan te zetten. Daarna schreef ik drie romans, waarvan twee bij Boekscout zijn uitgegeven. Zus is mijn vijfde boek."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zus

Author:

Frans Esselink

Category:

Novels

Number of pages:

232

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-12-2010

ISBN:

978-94-608-9976-8 / 9789460899768

Price:

€ 18,45

Language

Dutch