VIDEOGAMEVERSLAVING

Khaled BEN ABID

Category: Psychology and personal development

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek gaat over videogames en hun impact op de mens. Het is een literatuurstudie die de belangstelling heeft opgewekt bij nieuwsgierige ouders, partners en vrienden. De studie zorgt voor een klare kijk op wat videogames zijn. Het behandelt zowel het ontstaan van videogames en de mogelijkheid tot een verslaving. Ook worden een aantal therapievormen besproken. Het boek beantwoordt tevens vragen zoals: Wat is de verhouding tussen videogameverslaving en andere verslavingen? En is videogameverslaving een nieuw fenomeen? De inhoud van deze studie zal de lezer helpen om videogameverslaving te begrijpen.

From the book

De Gazet van Antwerpen (2009) schreef dat in Florida, politieagenten tijdens een huiszoeking betrapt werden op het spelen op een Wii-console. De politie vond in het huis buiten drugs en wapens een interessante gameconsole. Een bewakingscamera in de woning legde vast hoe de agenten een bowling spelletje speelden. Later werden deze beelden via een lokaal televisiestation uitgezonden. De sheriff van de besproken politiedienst maakt in zijn communiqué bekend dat hij ernstige maatregelen zal nemen tegen de agenten in kwestie. Volgens de sheriff was het voorval beschreven als "niet gepast gedrag" (Andrews, 2009; Gazet van Antwerpen, 2009). Een vooroordeel dat leeft in de maatschappij is dat door veelvuldig te gamen agressie wordt opgewekt. Bepaalde gewelddadige gebeurtenissen hebben hun impact op de publieke opinie. In dit geval gaat het over de zaak van een dubbele moord in Antwerpen door Van Temsche. De maatschappij ging in debat over de impact van videogames. Het ging o.a. over het feit dat een jongen door het spelen van ‘Grand Theft Auto’ wel of niet gestimuleerd kon worden om extreme agressie te uiten in de realiteit van deze wereld. Dit werd in het bijzonder geaccentueerd toen de dader van een dubbele moord, vertelde dat in iedere gamer een potentiële moordenaar schuilt. (De Pauw & Pleysier, 2008) Dit boek gaat over een zoektocht naar erkenning van videogameverslaving. Het moet de lezer een klare kijk geven op wat verslaving is en hoe men aan videogameverslaving zou kunnen lijden. Langs de andere kant worden positieve aspecten besproken: zoals een educatief en therapeutisch voordeel dat in schril contrast staat met exteme agressie. De meeste gekende hulpverleners en hun therapievormen worden vermeld in dit boek. Het geheel wordt door de auteur besproken in zijn persoonlijke conclusie.

About the author

"Ik ben in 1970 geboren, getrouwd en vader van 3 kinderen. Ik ben inspecteur bij de lokale politie van Antwerpen en ik heb een hbo-diploma toegepaste psychologie. Ik game heel graag en ontdekte ook zelf de aantrekkingskracht van sommige games. Videogameverslaving werd mijn eindwerk voor de studie die ik volgde. Vrienden hebben mij vervolgens aangeraden om dit eindwerk in boekvorm uit te geven. Wat eerst een onmogelijke taak bleek is nu realiteit geworden. Het lezen van dit boek geeft een klare kijk op videogameverslaving."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

VIDEOGAMEVERSLAVING

Author:

Khaled BEN ABID

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-02-2011

ISBN:

978-90-883-4269-1 / 9789088342691

Price:

€ 16,45

Language

Dutch