De avonturen van Belle en Boy

Hennie Braak

Categorie: Dieren

€ 16,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Leef mee met Belle het stinkdiertje, dat samen met haar kinderen allerlei avonturen beleeft. Boy hangt graag de stoere jongen uit, maar wat is er met hem gebeurd als hij plotseling vermist wordt? Zullen ze hem ooit nog terug zien? De avonturen van Belle en Boy is een leuk en leerzaam boek voor jong en oud en zal met veel plezier gelezen worden. De opbrengst van dit boekje zal geheel ten goede komen aan Stichting Het Stinkdier.

Uit het boek

Op die steen lag in het zonnetje een slang zichzelf op te warmen. Hij was uit zijn schuilplaats gekropen omdat het op die dag heerlijk weer was en de zon erg zijn best deed om te schijnen. Boy bedacht zich geen moment. Hij had het zijn moeder zo vaak zien doen en hij dacht dat hij het ook wel kon. Met een snelle sprong zat hij boven op de slang en beet hem in de nek. Maar net niet ver genoeg naar zijn kop toe, want hij kon deze nog iets draaien en beet terug. In de bovenkant van één van Boy's voorpootjes. Eerst had Boy er nog niet zo'n erg in, hij hield de slang vast tussen zijn kaken en beet hard door. Pas toen de slang slap tussen Boy's tanden hing voelde hij als een dolksteek de snerpende pijn in zijn pootje. Hij nam een paar happen uit de slang maar voelde zich ineens misselijk en naar worden van de pijn doordat het gif zich door zijn lijfje verspreidde. Nog net lukte het hem om zich in een hoekje van de tuin onder een struik te slepen. Zou Boy deze gemene beet overleven?

Over de auteur

"In 1999 kwam ik voor het eerst in aanraking met een stinkdier. In 2004 heb ik de Stichting Het Stinkdier opgericht. Een organisatie die zich bezighoudt met het opvangen van en voorlichting geven over stinkdieren. Er zijn helaas weinig nederlandstalige boeken over stinkdieren. Dat is voor mij de aanleiding geweest om zelf te gaan schrijven. Het is een boekje geworden waarvan ik hoop dat iedereen er net zoveel van zal genieten als ik deed tijdens het schrijven over en het tekenen van stinkdieren."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De avonturen van Belle en Boy

Auteur:

Hennie Braak

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

66

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

01-04-2011

ISBN:

978-94-6176-091-3 / 9789461760913

Vaste prijs:

€ 16,45