Effectief - Inkoopmanagement

Drs. P.P.F.W. Postmes
& E.E.A.van der Laan

Category: Management
  • (5)

€ 20,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De auteurs, Paul Postmes en Erik van der Laan zijn docent bedrijfskunde, informatievaardigheden en inkoopmanagement aan de Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool. Zij zijn gepassioneerd en doordrongen van het belang van de functie inkopen als bedrijfskundige binnen organisaties. Zij zien de uitdaging om duurzaamheid hier in onder te brengen, gezien de wet- en regelgeving 2012.

From the book

Steeds vaker besluiten Nederlandse en internationaal opererende organisaties (Zoals Shell en Uni lever), zich te beperken tot hun kernactiviteiten. Dit betekent dat ondersteunende taken worden uitbesteed. De mate van uitbesteding bepaalt in hoeverre ondersteunende taken nog in eigen beheer blijven. In de extreme situatie dat alle ondersteunende taken zijn uitbesteed, wordt gesproken van maincontracting. In Nederland geven veel organisaties echter de voorkeur aan een gedeeltelijke uitbesteding, waarbij een klein tactisch- en strategisch deel ­ het regiedeel ­ tot de moederorganisatie blijft behoren. De regieorganisatie kan zich dan als gedelegeerd opdrachtgever van de moederorganisatie vooral oriënteren op de (toekomstige) behoeften van het primaire proces en het beheren en controleren van de uitbestede taken. De uitvoerende werkzaamheden, alsmede de leiding daarover, worden uitbesteed aan derden. Dit biedt o.a. de mogelijkheid van schaalvoordelen en toegang tot andere en bredere expertise. De reden om te kiezen voor een regieorganisatie en niet voor maincontracting is dat de organisatie de kennis, het contact met de interne klantbehoefte en de beleidsontwikkeling op het kennisgebied in eigen hand wil houden. Ook deze ontwikkelingen zijn van invloed op inhoud en uitvoering van de inkoopfunctie. De laatste jaren constateren we een aantal trends op het gebied van inkopen. Zo worden de regels rondom aanbesteden strikter omdat steeds meer partijen met Europees aanbesteden te maken krijgen. Dit boek is vooral geschikt voor HBO en WO studenten om zich te bekwamen op NEVI-1 en NEVI-2 niveau.

About the authors

"Wij zijn docent bedrijfskunde, informatievaardigheden en inkoopmanagement aan de Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool. We zijn gepassioneerd en doordrongen van het belang van de functie inkopen als bedrijfskundige binnen organisaties. We zien de uitdaging om duurzaamheid hier in onder te brengen, gezien de wet- en regelgeving 2012."

Reviews

2016-01-31 13:05:15 | By: Jos Post | Rating:
Eeen erg goed boek. Lekker praktijkgericht en beslaat een volledig overzicht. Oefeningen sluiten aan bij mijn praktijk ervaringen tijdens stage periode.

Dit boek is NEVI-1 waardig.

2012-11-08 12:53:46 | By: Peter Post (student HU) | Rating:
De prijs en inhoud zijn erg aantrekkelijk. Ik heb dit boek gebruikt om mijn afstudeerscriptie te kunnen schrijven. De opgestelde adviezen zijn onderzocht op basis van de voorgestelde beslis strategieën. De oefeningen zijn erg praktijk gericht. Het niveau van het boek is NEVI-1 waardig en dus ook op HBO niveau.

2012-10-29 19:53:07 | By: J.Steenbergen | Rating:
Het onderdeel verduurzamen (of duurzaamheid uit de subtitel), lijkt mij nog wel iets om verder uit te werken in een tweede druk (?).

Een voor de rest prettig, compact en leesbaar boek waarin van A tot Z uit de doeken wordt gedaan wat de Inkoopfunctie (en functie van inkoop binnen de supply chain) behelst binnen een organisatie (en voor organisaties) .
Het boek is niet alleen geschikt als naslagwerk maar ook prima geschikt als studieboek met hands-on voorbeelden die uitermate geschikt in een lessituatie.

2012-10-29 20:06:10 | By: Peter Lagerwaard (student HHS) | Rating:
De auteurs zijn niet volledig in de breedte van het vakgebied gedoken, maar door de inhoud van het boek als inleiding, aanleiding en verwerking door praktische opdrachten te gebruiken is mijn docent er goed in geslaagd mij binnen de beschikbare periode klaar te stomen voor het NEVI-1 examen. Het is dus een goed alternatief of aanvulling voor het door de NEVI aangereikte cursus materiaal.

2011-07-15 12:29:11 | By: Suzanne Met
Alles wat je in de pratijk van inkopen, nationaal en internationaal, vind je in dit boek. Het thema duurzaamheid en effectiviteit komt mooi tot zijn recht. Helder geschreven en vooral leuk door het historische perspectief.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Effectief - Inkoopmanagement

Authors:

Drs. P.P.F.W. Postmes
& E.E.A.van der Laan

Category:

Management

Number of pages:

300

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-07-2011

ISBN:

978-94-617-6104-0 / 9789461761040

Price:

€ 20,45

Language

Dutch

Rating:

  • (5)