Richt je op het licht Een stappenplan

Valentijn van der Burgh

Categorie: Spiritualiteit

€ 15,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Steeds meer mensen hebben vragen over hun leven, zoals: "Wie ben ik werkelijk?", "Wat doe ik hier?" en "Waarom voel ik zoveel angst?" Dit boek is speciaal geschreven voor deze mensen. Het bevat een intuïtieve methode, die helpt bij het beantwoorden van deze en andere zo belangrijke levensvragen. Stap voor stap word je door het proces van vragen en antwoorden geleid. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en in wie je werkelijk bent. Leer loslaten: krijg inzicht in je oude gewoontepatronen, je vastgeroeste overtuigingen en angsten en zet ze overboord. Kernwoorden hierbij zijn: vertrouwen, durf en doen. Richt je op het licht en leer ontdekken wie je werkelijk bent.

Uit het boek

"Eerst mag de wind door het bos, Eerst mag de dode tak los komen. Nu komt de tak los! Laat het breken. Laat nieuw leven groeien. Je mag er zijn, komt te voorschijn. Gooi je masker af! Neem afstand van de pijn. Die hoef je niet opnieuw te beleven. Haal diep adem, Haal diep adem, Leef.. laat gaan" Ik zie dit gedicht als een belofte: de wind mag door het bos waardoor de dode takken afbreken en er ruimte ontstaat voor nieuwe takken. Kortom gooi je oude rommel weg zodat er ruimte is voor nieuwe ervaringen. Dit geeft exact de thema van dit boek weer, het leren loslaten, van zekerheid naar leven. Zekerheid betekent het betreden van bekende paden en de toekomst willen beheersen. Het betekent leven op de automaat, zonder gebruik te maken van de innerlijke kracht. Zekerheid betekent ook dat er geen ruimte voor is groei, immers alles is al bekend. Tegelijkertijd is zekerheid een illusie, de toekomst is er niet en het verleden ook niet. Alleen nu bestaat. Dus eigenlijk is er niets om te beheersen en kan ik het net zo goed los laten. Om deze illusie los te kunnen laten is het van belang om de aandacht in het nu te houden, bij wat ik nu aan het doen ben. Daarnaast is het van belang om pijn te accepteren en niet weg te stoppen. Het is er gewoon net als ik. De acceptatie is de eerste stap om van pijn af te komen. Hoe moeilijk en beangstigend de weg ook mag lijken.

Over de auteur

"Ik heb altijd al grote interesse gehad voor belangrijke levensvragen. Aangemoedigd door omstandigheden ben ik enige jaren geleden mijn zoektocht begonnen naar wat het leven nou kon betekenen. De vragen en antwoorden die ik tegen kwam op mijn pad leidden uiteindelijk tot dit boek. Met dit boek, waarin zowel een methode als voorbeeldvragen en antwoorden beschreven staan, wil ik graag anderen inspireren hun eigen weg in te slaan."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Richt je op het licht Een stappenplan

Auteur:

Valentijn van der Burgh

Categorie:

Spiritualiteit

Aantal pagina's:

94

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

05-08-2011

ISBN:

978-94-6176-372-3 / 9789461763723

Vaste prijs:

€ 15,45