De Zingende Kat en andere Sprookjes

Maringe S. Pol

Categorie: Jeugdboeken

€ 16,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In een tijd waar koningen regeerden en tovenaars hun spreuken deden... Waar prinsen en prinsessen in overvloed waren... Wanneer de schemering viel en het kampvuur knetterde... Was het tijd voor verhalen over verleden, heden en toekomst. Verhalen met wijze lessen. Verhalen over verre landen, beeldschone prinsessen, moedige mannen en mysterieuze wezens. Dit boek bevat negen nieuwe sprookjesachtige verhalen. Over zingende katten, jaloerse bruiden, zeeserpentmeisjes, verwende prinsessen, vogels van vuur en veel meer.

Uit het boek

Opeens hoorde ze gekras. Gekras op het raam. Jasmijn zag een roodbruine kat buiten op de vensterbank. Hij rilde van de kou. Jasmijn kreeg medelijden met de kat en liet hem binnen. ‘Ah, dank je, lief kind’, zei de kat. Jasmijn was met stomheid geslagen. ‘Maar je praat!’, riep ze geschrokken. ‘Natuurlijk kan ik praten. Jij ook’, glimlachte de kat. ‘Maar hoe?’, vroeg Jasmijn. ‘Dat hoef je niet te weten, lief kind. Heb je misschien iets te eten voor een uitgehongerde kat? Ik hoef niet veel. Met een kruimel ben ik al blij’, zei de kat. ‘Ach, lieve kat, ik wou dat ik je iets kon geven, maar mijn stiefmoeder houdt de voorraad in de gaten. Als ze ook maar een kruimel mist, krijg ik slaag’, zei Jasmijn. ‘Wat is dat jammer’, zuchtte de kat. Maar Jasmijn kreeg weer medelijden met de kat. Ze besloot hem te helpen en gaf hem de restjes die ze voor zichzelf had bewaard. De kat at ze met smaak op. ‘Dank je, lief kind. Je hebt mij geholpen en nu zal ik jou helpen’, zei de kat. ‘Oh, dank je, kat, maar ik denk niet dat je me kan helpen. Ik moet de oven schoon schrobben, maar het lukt me niet, omdat er steeds roet vanuit de schoorsteen de oven in valt. Ik krijg het nooit voor de avond gedaan. Ik zal weer opgesloten worden in het kolenkeldertje’, zei Jasmijn vol verdriet. ‘Geen zorgen, lief kind. Ik zal je helpen’, zei de kat. ‘Maar het zal je nooit lukken, lieve kat’, zei Jasmijn. De kat sprong terug naar het raam. Jasmijn dacht dat de kat vertrok, maar tot haar grote verbazing begon de kat te zingen!

Over de auteur

"Ik ben geboren in Twello in 1988. schrijfster worden was altijd al mijn grote droom. Met honderden verhalen in mijn hoofd heb ik nu een selectie gemaakt om in één sprookjesboek te bundelen. Ik stond al bekend om mijn grote passie schrijven. Tekenen is er als tweede passie bijgekomen. Een echte boek met eigen tekeningen uitgeven is een van mijn grote dromen en ik ben dan ook zeer blij dat deze nu werkelijkheid is geworden. Met De Zingende Kat en andere Sprookjes maak ik mijn debuut in de schrijverswereld."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Zingende Kat en andere Sprookjes

Auteur:

Maringe S. Pol

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

122

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

30-09-2011

ISBN:

978-94-6176-490-4 / 9789461764904

Vaste prijs:

€ 16,45

Taal

Nederlands