Hout-Moet... blijf HEM verwachten!

Cor Kant

Category: Religion
  • (3)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het leven kan soms zo doelloos lijken. Zo somber, dor en droog. Alsof de groei er uit is. Haast géén doorkomen aan. De dagen rijgen zich aaneen tot een kleurloze kralenketting. De zon verschuilt zich achter de donkere regenwolken. Wáár haal je de energie vandaan om het vol te houden? 'Hout-Moet' wil je een beetje op weg helpen om de Bron te vinden. Lees het vooral niet in één ruk uit. Neem er de tijd voor. Zie het als een (her)ontdekkingsreis, die niet op dood spoor eindigt. Je kunt niet verdwalen als je let op wát de Wegwijzer aangeeft.

From the book

Je kent dat beeldje vast wel. Drie aapjes op een rij, vlak naast elkaar gehurkt. De eerste steekt zijn vingers in de oren omdat hij niets wil horen. De tweede heeft zijn handen voor de ogen omdat hij niets wil zien. En de derde heeft zijn wijsvinger voor de mond en de lippen stijf op elkaar omdat hij niets wil zeggen. Ik denk dat de betekenis van het gezegde, dat dit beeldje weergeeft, bij iedereen wel bekend is. Je kunt namelijk net doen of je niets hoort of ziet en je zwijgt vervolgens in alle talen. Lekker makkelijk! Ik zat eens, als afgevaardigde van het bestuur, in de redactie van een clubblad en we deden een oproep voor een nieuw redactielid. Op één aanmelding na kwam er niemand naar voren en bleef het doodstil. Misschien zochten we een schaap met vijf poten. Nou, dat schaap moest zeker nog geboren worden want we vonden hem niet. Hadden we het verkeerd aangepakt en waren onze eisen te hoog? Een schaap met vijf poten zoeken is immers een haast onmogelijke opgave. We hadden beter om vijf schapen kunnen vragen die elk één poot voor de redactie beschikbaar wilden stellen. Met die andere poot konden ze dan blijven doen wat ze wilden. Nee, een paar handjes (pootjes) erbij was niet verkeerd. Met z’n allen was het dan echt niet zoveel werk. We waren benieuwd wat het zou worden: één keer vijf of vijf keer één. Je kunt, in je enthousiasme, soms teveel van een ander verlangen, vragen om iets wat die persoon helemaal niet in zich heeft. Maar een ander kan vanaf de zijlijn ook besluiten geen respons te geven en zich afzijdig te houden, of juist, als de stuurlui aan wal, aanwijzingen willen geven zonder verantwoordelijkheid te dragen.

About the author

"Ik ben in 1947 in Oudendijk geboren. Van kinds af aan is lezen mijn grootste hobby. Daardoor werd al vroeg mijn interesse voor ‘het woord’ gewekt. Het schrijven van een boek is echter nooit eerder bij mij opgekomen. Wat stellen woorden eigenlijk voor? Maar sinds ‘Het Woord’ mij tot leven gewekt heeft is de aandrang om het tóch te doen steeds groter geworden. Boekscout.nl biedt mij nu de ultieme gelegenheid om het eindelijk te verwezenlijken."

Reviews

2015-11-02 15:54:00 | By: E. Lankhaar | Rating:
Dit boek raakt de eenvoud van het geloof. Je wordt al lezend met een glimlach aan het denken gezet. En de schrijver laat zien dat dat laatste ook zonder complexiteit kan.

2011-12-13 15:44:04 | By: Kees van Tilborg
Warme beschrijving van allerdaagse voorkomende situaties binnen het dorpsleven. Hierbij legt de schrijver steeds een verrassende link met zijn geloofsleven. Vermakelijk met een serieuze ondertoon!

2011-11-11 17:58:23 | By: D.M. Heikoop
Prachtige overdenkingen. Je merkt dat de auteur schrijft vanuit een eigen persoonlijke relatie met God. Inspirerend om te lezen.



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hout-Moet... blijf HEM verwachten!

Author:

Cor Kant

Category:

Religion

Number of pages:

90

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

28-10-2011

ISBN:

978-94-6176-556-7 / 9789461765567

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (3)