VRIJ VAN GOD

Bert Vegter

Category: Religion

€ 21,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit boek, tegen de achtergrond van zijn werkelijke leven, verhaalt Bert met fantasie over de dromen en avonturen van zijn jeugd, tijdens en na de oorlog. Ook vertelt hij de frustratie van zijn erotische belevenissen, beschrijft zijn meeslepende carrière door de hele westerse wereld, die tenslotte leidde naar wat hij zijn hele leven had gezocht: liefde en geluk. God, angst, protest, strijd, avonturen en liefde, dit boek is er vol van.

From the book

Dat alles was drie jaar geleden, bijna vier. Was het nog steeds waar? Was ik nog steeds egocentrisch? Kon ik me haast niet voorstellen. Vroeger wel, toen ik nog christelijk was, egocentrisch christelijk zoals iedereen om me heen. Elke man, elke vrouw, elk kind vechtend om de sympatie van God, daarbij dromend van een eigen plekje in de hemel. Ieder voor zich. Maar nu was dat bij mij toch niet meer zo? Nu leefde ik zonder God, was ik vrij van God, echt helemaal vrij. Goddeloos vrij... "Hein, waarom heb jij Mij verlaten?" De stem van God!!! Dat kàn niet, God bestaat niet! Bonkedebonkedebonk. Mijn hart op hol. Die uitspraak te driest. Nog altijd een band tussen God en mij?? Duidelijk wel. Maar hoe kon dat? Ik had alle godsdienst toch achter mij gelaten! Of niet? Zat ik nog steeds in die vervloekte cocon van vroeger? Een cocon zó flexibel dat de wand ervan nooit stuk ging, hoe ver ik ook weg was van de kerk, van de godsdienst, van God? Die uitgerekte cocon had me dus nog steeds in haar greep. Daarom kon de stem van God mij nog altijd bereiken. Ik voelde me verward. Dit moest ik veranderen. Iets nieuws stellen tegenover die godsdienst van vroeger, tegenover die eisende, egocentrische God, net zo egocentrisch als zijn onderdanen. Ik moest zorgen dat ik die storende stem niet meer kon horen. Gelukkig had ik de plotselinge troost van een glimlach: een foutje! God maakte een foutje! Ik had Hem dan wel gehoord maar ik zat toch al in de periferie van zijn invloedssfeer. Hij had mij immers Hein genoemd! Wist niet dat ik nu Henri heette! Al jaren lang.

About the author

"Ik werd geboren vóór de Tweede Wereldoorlog in een streng religieus gezin in de Groningse veenkoloniën, vol vrees voor God, kilte voor elkaar en angst. Ik had moeite met deze sfeer en vluchtte er voor weg, de wijde wereld in. Succes en voorspoed via een intercontinentale carrière brachten daar geen verandering in. Pas na veel ontmoetingen, ervaringen en nog meer emoties zag ik dat in en kon uiteindelijk in harmonie met mijn medemensen en omgeving leven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

VRIJ VAN GOD

Author:

Bert Vegter

Category:

Religion

Number of pages:

362

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-12-2011

ISBN:

978-94-6176-623-6 / 9789461766236

Price:

€ 21,45

Language

Dutch