Nut en Noodzaak van - Verander Management

Ad P.M. van Vroenhoven CBC

Category: Management

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nut en Noodzaak van Verander Management is een management boek voor ondernemers, management teams, consultants en studenten. Het geeft inzicht in het adequaat omgaan met de steeds sneller wisselende financiële, sociale, technologische en maatschappelijke omstandigheden waar markten en ondernemingen mee te maken krijgen. Het boek geeft handvatten, lessen en ervaringen van een ervaren Verander Manager om tijdig adequate acties te kunnen nemen om de onderneming een structureel goede toekomst te geven.

From the book

Signalen dat het fout gaat met een bedrijf. Voordat een Verander manager wordt ingeschakeld heeft de onderneming meestal al een traject gehad van signalen dat het steeds slechter gaat met de onderneming. Meestal ontwikkelt de situatie als volgt: Alarmfase 1.Het rendement loopt terug. De eerste fase begint als er problemen zijn met het rendement. Een lager rendement kan worden veroorzaakt door stijgende kosten, afnemende omzet en/of prijserosie, slechte of onrendabele inzet van personeel, problemen met afnemers en leveranciers en slechte kwaliteit van de pro-ducten of diensten. Realiseert het bedrijf eenmalig een slecht rendement dan hoeft dat geen problemen op te leveren. Pas als dit structureel wordt moet men zich zorgen maken, actie ondernemen en een Verander Project initiëren. In het Verander Plan dient eerst de oorzaak in beeld te worden gebracht. Daarna beslist U welke maatregelen worden genomen en of een Verander Manager moet worden ingeschakeld. Acties die dienen te worden uitgevoerd zijn: 1. Strategie aanpassen 2. Kostenbesparingen doorvoeren 3. Marktonderzoek verrichten naar de mogelijkheid om het prijsbeleid aan te passen, of in een ander marktsegment te kunnen opereren. 4. Een andere Marketingstrategie doorvoeren. 5. De noodzakelijke veranderingen doorvoeren in strategie en beleid (Verander Manager). 6. Start onmiddellijk een Verander Project op en huur daarvoor een ervaren verander manager in.

About the author

"Ik ben 74 jaar, volgens de Chinezen een ‘wijs’ man, en ik ben mijn hele leven bezig geweest met wat nu Verander management (het herstructureren van bedrijven) heet. Gegeven de steeds sneller veranderende maatschappij en werkomgevingen (bijvoorbeeld de trend naar meer zelfstandig werken van medewerkers en inzet van uitzendorganisaties), vond ik het hoog tijd om mijn vele ervaringen in dit boek over te dragen zodat adequaat door de lezers kan worden gewerkt binnen een dynamisch en complex zich veranderende wereld."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nut en Noodzaak van - Verander Management

Author:

Ad P.M. van Vroenhoven CBC

Category:

Management

Number of pages:

228

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-01-2012

ISBN:

978-94-617-6711-0 / 9789461767110

Price:

€ 18,45

Language

Dutch