Heb je mijn vensterbank gezien?

Karine Lemiesle

Category: Picture books

€ 20,50
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

Ik neem jullie even mee door de straten van Nederland. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Frankrijk en vond het interessant om door middel van foto's te laten zien hoe de mensen hun vensterbank soms als visitekaartje of kunstwerk kunnen gebruiken. Soms wordt die ruimte gewoon gevuld, altijd met de symmetrie die erbij hoort, en met voorwerpen die je overal terugvindt op andere vensterbanken. Ik hoop dat jullie het net zo leuk en bijzonder vinden als ik.
Vous venez? Je vous emmène faire un tour dans les rues de Hollande. Etant moi-même d'origine française j'ai trouvé intéressant de montrer par le biais de mes photos comment les gens peuvent parfois se servir de leur fenêtre comme carte de visite ou expression de leurs sentiments ou simplement parfois en faire une petite scène de théâtre, sans parler de cette symétrie que l'on retrouve à chaque fois et qui fait partie du décor quotidien. J'espère que ça vous plaira autant que ça m'a plu de rassembler toutes ces images pour en faire un tableau d'un des cotés de la société néerlandaise.

From the book
 

About the author

Oorspronkelijk had ik als doel om door middel van mijn foto’s te laten zien, hoe je in de compositie en de ordening van de vensterbanken in Nederland altijd dezelfde symmetrie en gelijkenis terug vindt. In de loop der tijd echter na deze vensterbanken zo vaak te hebben gezien, bekeken en gefotografeerd, ben ik langzamerhand tot de ontdekking gekomen dat het om meer gaat dan een paar zomaar geplaatste voorwerpen, neergezet om deze ruimte met ordening en harmonie op te vullen. Ik heb sinds ik in 1985 vanuit Frankrijk in Nederland ben komen wonen veel steden en plekken bezocht en hier tijdens mijn wandelingen ontdekt dat heel veel mensen de moeite nemen om van hun vensterbank een echte voorstelling te maken. Een uiting van wie ze zijn, van hun gemoedstoestand, belevingen en interesses. Een manier om dit te delen met de buitenwereld die langs loopt. Wat ik met dit boek heb willen doen is laten zien dat zelfs in het dagelijkse leven je altijd iets hebt te ontdekken.... iets dat je misschien niet meer merkt omdat het zo gewoon is geworden.

Reviews

2012-04-26 14:20:10 | By: Agnes
Ik vind het een prachtig boek en iedere keer als ik er weer in kijk ontdek ik nieuwe dingen.

2012-04-17 20:11:38 | By: nelleke
Mooi boek,verrassend.
Wel duur, helaas...
Op naar het volgende boek...Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Heb je mijn vensterbank gezien?

Author:

Karine Lemiesle

Category:

Picture books

Number of pages:

204

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-02-2012

ISBN:

978-94-617-6763-9 / 9789461767639

Price:

€ 20,50

Language

Dutch