Cover voorkant
Als hulpverlening een belemmering wordt
Als hulpverlening een belemmering wordt

Als hulpverlening een belemmering wordt

Daniëlle Zaad

  • (2)

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een hartpatiënt noemen we een hartpatiënt, maar binnen de geestelijke gezondheidszorg vermijdt men liever het opdrukken van stempels. Als hulpverlening een belemmering wordt is bedoeld om een dialoog te starten tussen hulpverleners en hulpvragers, zodat de hulpverlening beter afgestemd kan worden op de hulpvraag. Volgens Daniëlle Zaad is het belangrijk om goed te reflecteren en vanuit een adelaarspositie te kijken naar het proces van hulpverlening. Daniëlle geeft ook een kijkje in haar eigen verwerkingsproces door middel van gedichten.

From the book

Stuk uit een gedicht: Het kaartenhuis Het pad met hindernissen Een uitputtingsslag. De hordeloop, strijd met de bureaucratie De duisternis van mezelf die ik zie. Het leven van iedere dag. Frustraties en onmacht Het zo goed willen doen. De onzekerheid wacht. Want ergens wringt die schoen. Ik ben maar een mens Nietig en klein Met één wens... Gelukkig te willen zijn.

About the author

"Ik ben momenteel vrijwilliger bij het Autisme Informatie Centrum (NVA) te Breda en bij de Nederlandse Meningitis Stichting. Ik ben afgestudeerd als Sociaal pedagogisch Hulpverlener en als docent Pedagogiek. Als moeder van twee kinderen met een beperking kom ik veel met de hulpverlening in aanraking. Door middel van zelfreflectie koppel ik theorie aan de praktijk en neem ik de lezer mee in de zoektocht naar een antwoord op de vraag: Wanneer is hulpverlening een belemmering?"

Reviews

2013-06-06 17:26:20 | By: p huijgens | Rating:
duidelijk boek wat tot dialoog leid.

2012-11-06 04:24:48 | By: Aimee Reekers
Hierbij een reaktie op uw stelling in uw boek m.n:
binnen de geestelijke gezondheidszorg vermijdt men liever het opdrukken van stempels. Mijn ervaring is dat juist binnen de geestelijke gezondheidszorg men niet anders doet dan juist voortdurend stempels op te drukken dmv van de diagnoses en daar kom je nauwelijks ooit nog vanaf na jaren. Ook al klopt die opgedrukte stempel al lang niet meer.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als hulpverlening een belemmering wordt

Author:

Daniëlle Zaad

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

146

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-04-2012

ISBN:

978-94-617-6969-5 / 9789461769695

Price:

€ 18,45

Language

Dutch

Rating:

  • (2)