Op Geheime Missie - een race tegen de klok

Steven Snijders

Category: Thrillers

€ 16,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het jaar 2020 is er een partij aan de macht die zegt Nederland krachtiger te willen maken. Buitenlanders zijn daarbij niet welkom. De overheid blijkt in heel Europa de macht te willen overnemen met gewelddadige middelen. De verzetsgroep waar Nico zich bij aansluit ontdekt dat er miljoenen levens op het spel staan. Ze voeren acties uit in verschillende steden van Europa, waarbij inbraak, politieachtervolging en gevechten niet kunnen worden vermeden. Ondertussen slaat de overheid terug met persoonlijke aanvallen op Nico en zijn vrienden. Het wordt een race tegen de klok, die tot de laatste minuut spannend blijft.

From the book

‘NEE! Shit!’ roep ik tegen Daniël. ‘Politie!’ Een van de omwonenden moet van het geluid wakker zijn geworden en de politie gebeld hebben. De politieauto komt snel dichterbij. Het licht van de koplampen komt ook steeds dichterbij. We kunnen niet achteruit, dan zullen ze ons zien. We kunnen niet vooruit, dan zullen ze ons zien. We kunnen niet naar links, daar stuit je na een aantal meters op het hek waar we net overheen geklommen zijn. We kunnen niet naar rechts, dan steken we het weggetje over en zien ze ons ook. Als we gezien worden, stel je voor: Twee verdachte types -­ wat doen we hier ­- met een bom! Dan zitten we zeker de komende maanden vast. ‘Daniël, de struiken in!’ En we duiken de struiken in. Ik heb een plan bedacht. ‘Daniël, jij loopt zo hard als het kan met de atoombom naar de auto. Ondertussen houd ik de politie bezig, zodat ze niet achter jou aankunnen. Jij maakt met die bom geen kans tegenover de politie. Ik tel straks af, dan ren ik naar de politieauto, ruk een portier open en begin erop los te slaan. Ze moeten het zo druk met mij krijgen dat ze jou niet opmerken als je voorbij loopt met de waterstofbom. Ik doe alsof ik helemaal doorgedraaid ben geworden, zo letten ze alleen op mij. Jij moet zo snel mogelijk de bom in de achterbak doen. Hier heb je de autosleutels.’ ‘Goed,’ zegt Daniël, hij is allang blij dat ik iets bedacht heb voor deze nijpende situatie. ‘Nog één ding, stel dat de politie me te pakken krijgt, dan moet je gewoon met de bom vertrekken. De bom is belangrijker, oké?’ Daniël knikt ernstig.

About the author

"Ik ben geboren op 9 oktober 1997, samen met mijn tweelingzus Rosanne. Ik heb nog één oudere zus en ik woon in Amersfoort. De hoofdpersoon wordt gedwongen de adrenaline op te zoeken. Dat doe ik ook, ik houd van karten en heb op mijn veertiende parachute gesprongen. Ik kwam op het idee om een boek te schrijven door een opdracht voor school. Je moest bij een foto een verhaaltje schrijven en dat resulteerde in dit boek."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op Geheime Missie - een race tegen de klok

Author:

Steven Snijders

Category:

Thrillers

Number of pages:

120

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-05-2012

ISBN:

978-94-617-6995-4 / 9789461769954

Price:

€ 16,95

Language

Dutch