Cover voorkant
Naakt Bestaan
Naakt Bestaan

Naakt Bestaan

Frans Esselink

Category: Novels

€ 20,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als een eenendertigjarige Nederlandse politieman een meerderheidsaandeel in een Australisch bedrijf erft, besluit hij om kennis te maken met de directie. In het vliegtuig naar Darwin ontmoet hij een jonge Aboriginalvrouw. Op het vliegveld scheiden hun wegen. Een dertigjarige secretaresse helpt hem de weg te vinden in het bedrijfsleven. Er ontstaat een hechte vriendschap, maar hij kan de vrouw uit het vliegtuig niet vergeten. Hij gaat naar haar op zoek en komt daarbij hardhandig in aanraking met de onderwereld. De drie hoofdpersonen krijgen het zwaar te verduren, waarbij hun leven in gevaar komt. Naakt bestaan is een verhaal over corruptie, geweld, maar ook over seks, liefde en relaties.

From the book

In de hoek van het trapportaal, waar twee deuren op uit komen, zit een oude man. Hij zit in elkaar gedoken en in zijn hand heeft hij een voor driekwart lege fles sterke drank. Het hele trapportaal ruikt naar alcohol, vermengd met de lucht van urine en stinkende kleding. In de voordeur van de woning zit een langgerekt raam. Ik probeer naar binnen te kijken. Ik veeg het glas schoon en zet mijn handen in een kom tegen het raam. Door de lichte druk tegen de deur geeft die mee. Hij is niet op slot. Voorzichtig stap ik de drempel over. De gang ligt bezaaid met oude kranten en reclamefolders. Ik kom langs een slaapkamer en zie daar een bed dat te vies is om aan te raken. In de woonkamer is alles overhoop gehaald. Het is mij duidelijk dat hier is ingebroken. Ik vraag mij af wat er in dit krot valt te halen maar dan denk ik aan de oude man. Ik verdenk hem sterk van het plunderen van de drankvoorraad. Zo te zien heeft hij hier ook geslapen. Ik besluit weer te vertrekken. In het trappenhuis hoor ik gestommel en geroezemoes van mannenstemmen. Ik krijg het angstige vermoeden dat ze voor mij komen. Ik loop naar de voordeur en zie dat de oude man de trap oploopt. Hij verwacht spektakel. Ik zie een verdieping lager vier jonge mannen de trap opkomen. Ze zien er niet bepaald vriendelijk uit. Een knaap met een klein ringbaardje kijkt me aan en zegt: ‘Zo, jij moest zonodig het huis van onze vriend leeghalen? Dat gaat je geld kosten.’ Ik ben niet klein van stuk, maar ook geen bokserstype. In mijn opleiding heb ik geleerd dat afwachten niet altijd het meest verstandige is. In een flits zie ik dat twee jongens de hand naar hun riem brengen om een mes te pakken.

About the author

"Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Mijn belangstelling voor Australië en de oorspronkelijke bewoners hebben mij ertoe aangezet er over te schrijven. Van mijn hand verschenen eerder twee jeugdboeken, waarvan Hemelvuur in 2007 bij Boekscout.nl het levenslicht zag. Naakt bestaan is geen jeugdboek. Het is onder andere ontstaan vanuit mijn naturistische leefwijze en vanuit mijn interesse in de cultuur van de Aboriginals."

Reviews

2017-11-01 09:56:23 | By: P. Molik
Als amateur auteur ben ik ook geïnteresseerd in het werk van andere schrijvers. Nadat ik jarenlang meestal auteurs uit Amerika heb gelezen, heb ik onlangs Nederlandstalige auteurs ontdekt die interessant waren om te lezen. Een van mijn voorkeurschrijvers is de Nederlandse auteur, Frans Esselink. Ziehier een beschrijving van zijn eerste roman voor een volwassen publiek: Naakt bestaan, uitgegeven door: www.boekscout.nl

Het naakte bestaan
Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen en het boek heeft in mijn boekenkast een plaats gevonden tussen auteurs als Dan Brown, Robert Ludlum, Greg Iles, J.K Rowling en J.R.R Tolkin.

Naakt bestaan is een erotische avonturenroman voor volwassenen. Na het lezen van het boek, wordt duidelijk waarom de auteur deze passende titel heeft gekozen.
Centraal staat een ongecomplexeerde driehoeksverhouding en de samenleving met de Aboriginals in Australië.

Peter, de hoofdfiguur, leert tijdens de vlucht naar Australië een jonge vrouw kennen. Haar naam is Daphne en zij is een beeldschone Aboriginal. Ze maakt onmiddellijk een diepe indruk op hem. Ter bestemming aangekomen, gaan hun wegen echter uiteen. Peter kan haar echter niet vergeten en gaat naar haar op zoek. Ondertussen is hij een relatie begonnen met Joyce, een secretaresse die hem wegwijs moet maken in het bedrijfsleven van de firma die hij geërfd heeft.

Het eerste deel beschrijft hoe drie personen elkaar ontmoeten en meer en meer hun vrije tijd met elkaar gaan doorbrengen. Ze werken in hetzelfde bedrijf en ze worden geconfronteerd met bedriegers en organisaties die het niet zo goed menen met de plannen van het bedrijf.

In het tweede deel zullen deze drie figuren door dramatische omstandigheden verplicht worden om voor hun naakte leven te vechten. Zo worden ze aan hun lot overgeleverd in een wilde natuur die zowel bondgenoot als genadeloze vijand kan zijn. In dit prachtige decor van de Australische wildernis groeit er een hechte band tussen deze drie personen onderling en de natuur.

De auteur beschrijft zeer open de verschillende relaties, maar het gepast taalgebruik en de haast klinische beschrijving van de intiemste momenten, belet dat het geheel in vulgariteit vastloopt. Vooral het tweede deel van het boek is bijzonder spannend en de lezer wil steeds maar verder gaan. De lotgevallen van het drietal zijn boeiend weergegeven. De ontmoetingen met de Aboriginals zijn zeer interessant. Korte zinnen en het gebruik van de tegenwoordige tijd zorgen voor een actievol verhaal. Door de verschillende hoofdfiguren aan het woord te laten, wordt de spanning nog verhoogd. Zo heb ik de laatste tweehonderd bladzijden in één ruk doorgelezen. Het ganse verhaal in twee avonden.

Het boek is zijn geld waard en ik ben plots nieuwsgierig geworden naar de twee andere romans van deze auteur, ook al zijn het jeugdboeken. De gebruikte stijl moet zeker jongere lezers kunnen bekoren.

Iemand die van avonturen en vreemde culturen houdt, moet dit werk zeker gelezen hebben.

Bron: Boekbeschrijving: Naakt bestaan | Hobby en vrije tijd | Boeken en stripsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Naakt Bestaan

Author:

Frans Esselink

Category:

Novels

Number of pages:

344

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-04-2008

ISBN:

978-90-883-4375-9 / 9789088343759

Price:

€ 20,45

Language

Dutch