Rachida

Lieve Poulssen

Category: Youth books

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het meisje Rachida belandt van de ene op de andere dag in een weeshuis. Voor die tijd leefde ze op straat. Alles in het weeshuis is nieuw voor Rachida en ze probeert het allemaal te begrijpen met de hulp van de andere meisjes. Ze sluit een bijzondere vriendschap met Mira. Alles lijkt goed te gaan, tot ze op het bureau van een leidster een brief vindt die te maken heeft met haar verleden. Kan ze ervoor zorgen dat de inhoud niet uitkomt? En weet ze haar vriendschap met Mira te behouden?

From the book

Als ik klaar ben zie ik sommigen goedkeurend knikken. ‘Helemaal goed! Fantastisch! Bravo!’ Opgelucht dat ze het goed vinden, glimlach ik. ‘Hmm’, zegt Azizi, ‘ik wil nog een klein dingetje veranderen.’ ‘Wat dan?’, vraagt Malou. ‘O, dat laat ik haar wel zien. Loop je even mee Rachida?’, antwoordt Azizi met een onschuldig gezicht. Inmiddels weet ik genoeg van haar dat een onschuldig gezicht erger is dan wat dan ook. Aarzelend kijk ik haar aan. Mira seint met haar ogen dat ik het niet moet doen. Maar Azizi is al opgestaan en trekt me mee naar de gang. Eenmaal daar trekt ze de deur dicht. Ze kijkt me grijnzend aan. ‘Wat wil je, Azizi?’, vraag ik boos. Het is duidelijk dat ze me niet wilde wijzen op een foutje. Azizi's lach wordt groter. ‘Ik heb besloten dat jij mijn nieuwe vriendin bent!’ Verbluft kijk ik haar aan. Meent ze dit nou? Mijn verbaasdheid veranderd in een lachkick. ‘Jij’, hik ik, ‘hebt dat besloten?’ Wel jammer dat ik het er niet mee eens ben!’ ‘Weet je het zeker?’ Azizi's hand gaat naar haar broekzak en haalt er iets uit. Een opgevouwen stuk papier. Ze vouwt het open en bungelt het voor mijn neus. Mijn adem stokt in mijn keel.

About the author

"Ik ben geboren op 1 mei 1998 in Heerlen. Ik hou ervan om gedichten en verhalen te schrijven, maar ook van tekenen en onze huisdieren. Vroeger zorgde ik er op school voor dat ik supersnel klaar was, zodat ik mocht lezen. En nu heb ik zelf mijn eerste boek geschreven. De inspiratie voor mijn boek ontstond op vakantie in Frankrijk. Daar zag ik zwerfkinderen rondlopen. En toen wist ik wat ik ging doen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rachida

Author:

Lieve Poulssen

Category:

Youth books

Number of pages:

70

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-07-2012

ISBN:

978-94-620-6132-3 / 9789462061323

Price:

€ 14,45

Language

Dutch