DOMOTICA

Eric Slagmolen

Category: Miscellaneous

€ 17,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Huisautomatisering, ofwel Domotica is nu ook in Nederland in opkomst. Gemak dient de mens, maar ook gedreven door ondersteuning in de zorg, net als in vele auto’s, gemak en slimme elektronica in huis. In dit boek gaan we kijken hoe we eenvoudig een groot aantal functies in huis kunnen koppelen en automatiseren. Door het "slim" aanschaffen en koppelen van standaard producten kan de lezer eenvoudig zelf en relatief goedkoop een domoticasysteem maken. Voor de één gemak, voor de ander noodzakelijk om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Met eenvoudig te kopen of te bouwen componenten tegen redelijke prijs, stelt de lezer zijn eigen domoticasysteem samen en automatiseert zo zijn huis.

From the book

Wat is Huisautomatisering, ook wel Domotica? Internet geeft ons het antwoord. Wikipedia resultaten bij Domotica. Domotica is de term die gebruikt wordt om automatisering in een woonomgeving aan te duiden. Het woord is een samentrekking van 'domus' (Latijn voor 'huis') en 'elektronica'. Domotica zou het wonen gemakkelijker moeten maken, zodat ook bijvoorbeeld mensen met een handicap of ouderen langer thuis kunnen blijven wonen zonder hulp van buitenaf nodig te hebben. Een door een leverancier van domoticasystemen gehanteerde definitie is: 'Domotica is de verzameling van alle middelen in de woning die de elektrisch bestuurbare apparatuur met elkaar integreren met als doel het verhogen van het comfort, de veiligheid, de communicatie. Ook in de zorg." Het woord domotica is voor het eerst verschenen in Frankrijk, met de naam 'domotique'. Maar België is als bakermat van domotica aanvaard, gezien het hoogste aantal installaties per inwoner. In de Verenigde Staten spreken we van 'Home Automation', maar daar gaat het eerder over ener-zijds goedkopere en eenvoudiger systemen en anderzijds over een beperkt aantal zeer dure op 'home entertainment' gerichte applicaties. De VS is dan ook de pionier van het 'home theatre' dat in Europa meestal slechts een onderdeel uitmaakt van het domotica concept.

About the author

"Al jaren houd ik mij bezig met elektronica als hobby terwijl ik werk in de ICT als Senior Netwerk Engineer. Door deze combinatie wordt het koppelen van elektronica aan de computer erg leuk. Ik maak zelf mijn domotica modules. Maar als een zelfgebouwde module zijn nut bewezen heeft, vervang ik deze door een professionele domotica module. Mijn kennis is vanuit de praktijk opgebouwd. Net zoals het boek, dat begon als eigen documentatie. "

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

DOMOTICA

Author:

Eric Slagmolen

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

226

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-05-2008

ISBN:

978-90-883-4234-9 / 9789088342349

Price:

€ 17,45

Language

Dutch