Pils & Pampers - En dan ben je ineens vader...

Daan Naus

Category: Biographies
  • (2)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Stel je eens voor, je wordt vader. Je hebt negen maanden geleden keurig je bijdrage geleverd en lekker ‘meegezwangerd’. Je hebt gefantaseerd over hoe het zou zijn. Je hebt een hoop informatie ingewonnen. En je hebt ten slotte alle hormonale uitspattingen van je partner overleefd. Kortom: je bent er klaar voor. Toch? Nou, reken er maar niet op! De echte leerschool begint nu pas. Vieze luiers, slapeloze nachten maar vooral heel veel hilarische momenten. Waar loop je als groentje allemaal tegenaan? De persoonlijke ervaringen van Daan Naus kunnen je misschien een beetje helpen. Welkom in de wondere wereld van het vaderschap!

From the book

Toch loopt het allemaal net even anders als het daadwerkelijk zover is. Neem nou het kolven. Alleen het woord al heeft naar mijn idee iets dierlijks. En dan word je midden in de nacht wakker van een geluid dat nog het meeste weg heeft van een haperende kruimeldief. Als je dan vervolgens je ogen opent en opzij kijkt, zie je een soort WK-gastoeter gekoppeld aan de borst van je vriendin. Geloof me maar, dan is alle informatie van de lactatiekundige plotseling als sneeuw voor de zon verdwenen! En dan zijn er nog de stuwingen. De borsten en melkklieren zitten bomvol en als een lekkende tuinslang drupt de melk spontaan uit de borst. Geen paniek mannen, zorg voor voldoende zoogkompressen (juist, dat zijn die grote witte koffiepads die niet in de Senseo passen) en het probleem is opgelost. Al met al zijn dit dingen die je als man liever niet associeert met je vriendin of haar borsten in het bijzonder. Toch ontkom je er niet aan en is het wel verstandig om hier volwassen mee om te gaan. Zie het als een investering in de periode na de borstvoeding. Je vriendin heeft er namelijk niets aan dat je bij een lekkende borst jezelf presenteert als een klein kind dat zojuist heeft ontdekt dat spruitjes echt niet te eten zijn. Nee, hou gewoon vast aan de gedachte dat jouw dochter er vroeg of laat genoeg van heeft en de eindverantwoordelijkheid weer overdraagt aan jou, de man des huizes. Dan komt het echt vanzelf weer goed.

About the author

"Ik ben echt een kind van de jaren tachtig (1983). Geboren en getogen in Apeldoorn. Ik ben samen met mijn twee broers opgegroeid met de walkman en ‘Back to the future’. In 2008 heb ik Doortje leren kennen en sinds 9 mei 2011 zijn wij de trotse ouders van Esmee. Schrijven heeft me altijd al geboeid. Toch ben ik pas actief gaan schrijven rond de geboorte van mijn dochter: dé inspiratiebron voor dit boek."

Reviews

2014-07-11 19:39:14 | By: Annemarieke | Rating:
Super leuk boek. Met humor geschreven en met veel herkenbare situaties. Ook gaaf om kado te doen aan aanstaande ouders. Wacht met veel plezier op het volgende boek.

2012-12-24 09:24:44 | By: Marieke | Rating:
Wauw heb hem in 1 zucht uitgelezen! zo mooi beschreven, en ook hoe je het ervaart!! Ik hoop dat er gauw weer 1 uit komt;)Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pils & Pampers - En dan ben je ineens vader...

Author:

Daan Naus

Category:

Biographies

Number of pages:

78

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-09-2012

ISBN:

978-94-620-6247-4 / 9789462062474

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (2)