Soep koken in een sarcofaag

Leo Mesman

Categorie: Gedichten
  • (3)

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Is poëzie voor u een ver-van-mijn-bed-show? Dan is deze dichtbundel echt iets voor u! Soep koken in een sarcofaag bewijst namelijk dat gedichten best leesbaar en leuk kunnen zijn. Of ze nu over onze relatie met dieren gaan, een actueel verschijnsel als Twitter behandelen of met het oeroude thema van de liefde stoeien. Ook vind je in deze bundel fraaie staaltjes van wat je met taal allemaal kunt doen. Kortom, een poëtisch brouwsel om je vingers bij af te likken.

Uit het boek

RIJMDWANG

Ik wil niet rijmen als ik dicht
Toch overkomt het mij nog licht

Als ik een regel heb geschreven
Dat er een volgende aan komt zweven

Met weer een rijmwoord aan het eind
Het is mijn noodlot naar het schijnt

Onder ons gezegd & gezwegen:
Ik heb mij er bij neergelegen

Over de auteur

"Afkomstig uit het Brabantse Nuenen (1949), woon ik sinds 1974 in Utrecht. Daar ben ik actief in de vereniging Taalpodium. Na mijn studie theologie, werkte ik als beleidsmedewerker bij de vakcentrale FNV. Poëzie heeft mij altijd geboeid, als lezer en als schrijver. Ik publiceerde een aantal bibliofiel uitgegeven dichtbundels bij Fado Press Tilburg. Gedichten van mijn hand verschenen in diverse tijdschriften en bloemlezingen. Met veel plezier presenteer ik in deze bundel een 50-tal lichtvoetige verzen."

Reviews

2012-12-31 14:57:35 | Door: Titia | Waardering:
In deze '50 lichte verzen' zoals de ondertitel zeer toepasselijk vermeldt, 'speelt' Mesman met de taal: lichtvoetig en soms ook met een ernstige ondertoon. Begrijpelijke en qua associaties vaak verassende gedichten!

2012-12-17 14:43:21 | Door: gerard croymans | Waardering:
Ik vond "Soep koken.....", een erg leuk boekje om te lezen. Humorvolle gedichtjes. Echter maar 1 nadeel: je hebt het te snel uitgelezen. Leo, veel succes met het mogelijk vervolg !?

2012-12-14 17:04:47 | Door: Nynke Noordhof | Waardering:
Ik ben een echte fan geworden van de dichtbundels van Leo Mesman, terwijl ik niet zo'n echte gedichtenlezer ben. Ze zijn begrijpelijk, humoristisch en meestal met een verrassend, grappig of ontroerend einde. Uit deze bundel noem ik twee favorieten: Tijdgebrek Ik heb veel vrije tijd maar toch nog te weinig voor echte ledigheid Verzorging Een geliefde moet je verzorgen als een kamerplant Op tijd verwennen op tijd verwaarlozen Kortom zeer de moeite waard om te lezen en zoals ik wel doe, voor te lezen aan anderen. NynkeSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Soep koken in een sarcofaag

Auteur:

Leo Mesman

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

68

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

02-11-2012

ISBN:

978-94-6206-424-9 / 9789462064249

Vaste prijs:

€ 14,45

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (3)