Cover voorkant
Kunegonda en de Grote Tovenaar
Kunegonda en de Grote Tovenaar

Kunegonda en de Grote Tovenaar

Rob Roctus

Category: Youth books
  • (1)

€ 15,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kunegonda is een hele kleine kabouter. Zo klein dat ze er verdrietig van wordt. Een vriendelijke kraai geeft haar het advies om naar de Grote Tovenaar te gaan. Daar aangekomen ontdekt ze dat deze een ketel tomatensoep op het vuur heeft staan. Als ze in de hete soep blaast, komt er een jongen tevoorschijn genaamd Aurelius, die door de Grote Tovenaar in een soepgeest veranderd was. Hij vertelt haar dat de Grote Tovenaar een heel gemeen kereltje is, die de rest van zijn familie ook in soepgeesten omgetoverd heeft. Kunegonda besluit om hen te gaan bevrijden. Zal het haar lukken?

From the book

In de hut was het een grote bende. Overal lagen proppen papier. De vloer zag eruit alsof ze in jaren niet geschrobd was. Aan de muren hingen grote spinnenwebben en op de tafel lagen vieze borden en mokken en kromme lepels en vorken. In een hoek stond een onopgemaakt bed met daarop rafelige dekens en een sprei met een groot gat erin. Achterin brandde, onder een stenen schouw, een houtvuur, waarboven aan een haak een grote zwarte ketel hing. Nieuwsgierig liep Kunegonda op de ketel af. Ze pakte een wankel, door houtworm aangevreten, krukje en gluurde in de kookpot. Daar borrelde en pruttelde een dikke rode vloeistof. ‘Het lijkt wel soep’, dacht Kunegonda en bij die gedachte begon haar maag te rammelen. Ze bedacht zich dat ze al vijf dagen niet gegeten had. Kunegonda was niet enkel moedig, ze was soms ook wel een beetje onvoorzichtig. Ze liep naar de tafel en haalde tussen het ongewassen serviesgoed een redelijke schone kom en lepel te voorschijn. Voorzichtig, want de rode brei zag er heet uit, schepte ze de kom vol en ging ermee op de rand van het bed zitten. Kunegonda rook zachtjes aan de kom. ‘Het ruikt naar tomaten’, dacht Kunegonda. ‘Wat een geluk, de Grote Tovenaar is tomatensoep aan het koken.’ Kunegonda wilde een klein schepje nemen, maar de soep was nog veel te heet. Ze dacht aan wat haar moeder haar geleerd had: ‘Altijd zeven keer in je soep blazen, lieverd.’ Kunegonda was niet enkel moedig en onvoorzichtig, ze luisterde ook altijd naar haar moeder en dus blies ze zeven keer in haar soep.

About the author

"Ik ben in 1960 geboren te Zierikzee, maar ik woon inmiddels al weer bijna 30 jaar met mijn gezin in Zeeuws Vlaanderen. Even zoveel jaren verdien ik mijn brood als chemisch analist in Terneuzen. Schrijven heb ik altijd ernaast gedaan. Ik heb mijn nicht Lisa van Sorge (Zierikzee, 1993) gevraagd om dit verhaal te illustreren. Dit was voor haar een welkome uitdaging, zeker gezien haar studie Autonome beeldende kunst aan het St. Joost te Breda. Dit zullen zeker niet de laatste illustraties zijn die we van haar zien."

Reviews

2012-11-26 11:38:41 | By: sawinah | Rating:
keigaaf boekWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kunegonda en de Grote Tovenaar

Author:

Rob Roctus

Category:

Youth books

Number of pages:

58

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-11-2012

ISBN:

978-94-620-6483-6 / 9789462064836

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)