Cover voorkant
Levend bewijs
Levend bewijs

Levend bewijs

Remy Ritmeijer

Category: Youth books
  • (4)

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Joris is een jongen van 14 jaar die vaak gepest en mishandeld wordt door zijn klasgenoten. Constant maken zij hem het leven zuur. Ook zijn leraar en moeder spannen samen. Waarom? Omdat iedereen Joris anders vindt. Dan komt er een nieuwe jongen in de klas. Ondanks dat iedereen slecht over Joris praat, ontstaat er toch een vriendschap tussen de jongens.
Levend bewijs is een spannend en meeslepend verhaal met een verrassende ontknoping.

From the book

Joris stapte op Sanumels fiets, en samen fietsten zij in een uur tijd naar Sanumels huis. Joris mond ging wijd open, toen hij de mooie, grote, vrijstaande villa zag. Het lag half in de bossen. Joris stapte af, en keek om zich heen.
“Wauw, joh!”
“Ja, mooi hé?” vroeg Sanumel.
“Zeker weten! Mijn huis is niets vergeleken hierbij!” Toen ging er een voordeur open, en Joris zag de ouders van Sanumel naar hem toe komen lopen. “Ha, die Joris!” zeiden Stanley en Rilana.
“Hallo,” zei Joris.
“Kom verder binnen, jongens,” zei Rilana. “Het zwembad is lekker warm!” Sanumel rende als eerste als een speer naar binnen, en rende met Joris naar het zwembad. Het was heerlijk warm, en Sanumel deed al zijn kleren uit. De ouders van Sanumel deden het zelfde, en daarna stonden ze al klaar in hun zwembroeken en badpak. Sanumel maakte een mooie duik, en riep tegen Joris: “Kom, doe je zwembroek aan, het is echt heerlijk water!”
Joris begon er nu zelf ook zin in te krijgen, en deed zijn kleren uit. Rilana zag het. Hij deed zijn zwembroek aan, en daarna deed hij zijn trui uit. “O, mijn god!” riep Rilana opeens uit.
“Wat is er schat?” vroeg haar man
“Stanley. Moet je dat eens zien, schat. Die rug... van Joris...”
“Ja! Nu zie ik het ook. Wat... wat is daarmee gebeurd?” Joris voelde dat er naar hem gekeken werd, en kreeg een prikkelend gevoel. Toen draaide hij zich om, en keek in de ogen van Rilana.
“Kind toch!” zei ze. “Gaat het wel een beetje? Hoe komt dat?”
Opeens wist Joris waar Sanumels moeder het over had. Shitzooi! dacht Joris.

About the author

"Mijn naam is Remy Ritmeijer. Ik ben geboren in 1987. Levend bewijs is mijn derde boek. Het is een mooi en aangrijpend verhaal waar ik 4 jaar aan gewerkt heb. Het resultaat: een hartverscheurend, krachtig en mooi verhaal over een deel van het leven van Joris. Gezien het feit dat het over pesten en kindermishandeling gaat, heb ik besloten om een deel van mijn royalty’s af te staan aan het goede doel om kindermishandeling en pesten tegen te gaan."

Reviews

2013-01-28 21:28:23 | By: Eddie Schippers | Rating:
100% de moeite waard! Niet twijfelen, maar kopen! Een super mooi en ontroerend boek! Ik huil vrijwel nooit, maar dit boek heeft mij zeker aangegrepen. Kon mijn tranen niet laten stoppen.

goed gedaan Remy! En ik ben blij dat je opkomt voor kinder pesterij en kinder mishandeling tegen te gaan om jou royalty's af te staan.

Dus mensen: 100% de moeite waard! Niet twijfelen, maar kopen!!

Eddie

2013-01-22 20:35:07 | By: Rickie Janssen | Rating:
Mooi boek! Een aangrijpend boek dat zeer goed aansluit bij het nieuws betreft het pesten en mishandeling van kinderen in Nederland. Dit boek gaat daar over. Ik kocht dit boek bij de Bruna in Gennep, waar ik een mooi boek wilde kopen. De medewerker zei dat Levend Bewijs van Remy Ritmeijer een aanrader was, dus kocht ik het. Ze zeiden bij de kassa, dat dit boek op dit moment het best verkoopt, enkel in een paar dagen, waren er al 11 boeken binnen no time verkocht. Dus bij deze raad ik aan alle mensen ook dit boek aan. Het is zeker de moeite waard!!

2013-01-10 18:50:12 | By: Manon | Rating:
Super mooie verhaal, ontroerend en sterk was het zeker. De tranen sprongen uit mijn ogen toen ik dit boek las. Ik begon al snel medelijden te krijgen met de hoofdpersoon in dit boek. Maar dit zegt niet, dat het een slecht boek is. Ik kreeg tranen in mijn ogen dat ik dit boek juist zo goed vind en zo onroerend. Daar naast heb ik begrepen dat de schrijver een deel van zijn royalty's af geeft, aan het goede doel om kinder pesterij en mishandeling tegen te gaan. In een woord: fantastisch Remy!!!

Manon

2013-01-09 21:18:05 | By: Saar van Dinteren | Rating:
Super mooie en ontroerend boek! Ik heb Remy's nieuwe derde boek Levend Bewijs gekocht bij de Bruna in Gennep. Dit boek sluit zich perfect aan in het nieuws over kinder pesterij en mishandeling. Ik raad dit boek zeker voor 100% aan voor andere lezers!

Saar van DinterenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Levend bewijs

Author:

Remy Ritmeijer

Category:

Youth books

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

28-12-2012

ISBN:

978-94-620-6578-9 / 9789462065789

Price:

€ 17,45

Language

Dutch

Rating:

  • (4)