Cover voorkant
Krank
Krank

Krank

Simon Van den Bossche

Category: Novels

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bernard, een wezensvreemde idioot, zit in zak en as. Hij drinkt te veel, is werkloos en hij verliest steeds wat hem dierbaar is. Op de bodem van de afgrond ontmoet hij Josie, een hoer met een kinderdagverblijf, die als een reddende engel haar vleugels om Bernard slaat. Ze besluit van Bernard een superidioot te maken, met commerciële doeleinden. Het lukt om Bernard beroemd te maken, maar ondertussen verandert hij in iets afschuwwekkends.
Simon Van den Bossche beschrijft in zijn geestige romandebuut twee mensenlevens die lijden omdat ze gelukkig willen worden.

From the book

‘Denk je dat het ooit nog goed komt?’ vroeg hij aan Josie.
‘Ondankbare stommeling, je hebt verdomd meer succes dan eender ander sterveling. Wie kan zeggen dat hij een standbeeld heeft gekregen en op het nieuws is geweest?’
‘Dat is waar, maar waarom bedrieg je mij?’
‘Ik je bedriegen? Je weet toch dat ik een hoer ben, Bernard.’
Hij zuchtte en vond het jammer dat hij met het klimmen der jaren niet slimmer werd. Josie bedroog Bernard, maar dat deed niets af van zijn liefde voor haar. Jezus was tenslotte ook verraden. Door ene mijnheer Judas voor dertig zilverlingen. Ze deelden hetzelfde lot. Hij zal nooit genezen, er zal niets veranderen. De sporen kan je niet uitwissen, je kan ze maar beter aanvaarden. Zijn belangrijkste taak was sterven. Zijn identiteit was aan het verzengen, het enige wat nog overbleef, was zijn liefde voor Josie.
Genegenheid is geen liefde, maar is er ongetwijfeld aan verwant. Josie heeft zich altijd gedragen als een hoer. Haar lichaam heeft ze ontbloot voor straatvegers, zwervers en ander schorem. Ze heeft zich aan iedereen getoond die het leven rijmde met haar opvattingen. Een relatie met haar aangaan, klonk weinig veelbelovend, maar Bernard deed het in de veronderstelling dat hij de eeuwige liefde had gevonden. Hoe slecht het ook tussen hen begon te gaan, Bernard bleef vasthouden aan een gevoel van echtelijke verknochtheid. Zijn hart lijkt op een regel van Nietzsche die zegt dat de waarheid pijn doet omdat het een geloof vernietigt. Geen mens dat gelukkig sterft voor hij dood is en dat heeft Josie geweten.

About the author

"Ik ben opvoeder en schrijver. Ik ben geboren in 1981, groeide op in Zottegem en woon nu in Gent. In 2003 debuteerde ik met de dichtbundel niets gebroken. Krank is mijn romandebuut."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Krank

Author:

Simon Van den Bossche

Category:

Novels

Number of pages:

144

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-06-2008

ISBN:

978-90-883-4383-4 / 9789088343834

Price:

€ 16,45

Language

Dutch