De Zoektocht naar de Eerste

Marieke Pintér

Category: Fantasy

€ 21,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer Oliver de nieuwe leerling Clarissa ziet, is hij van één ding zeker: Hij mag haar niet. Maar na een tijdje komt hij erachter dat ze een stuk meer diepgang en verleden heeft dan hij dacht. Waarom gedraagt ze zich altijd zo geheimzinnig? En wat heeft Clarissa in vredesnaam te maken met muziek?
Voordat Oliver het weet wordt hij meegesleurd in Clarissa’s wereld vol geheimen, muziek en gevaar. Het kan zelfs zo zijn dat ze allebei in levensgevaar zijn...

From the book

Tot mijn verbazing had ik moeite met het vinden van mijn stem. ‘Ik... ik was... ik was mijn tas in het l- lokaal vergeten’, stamelde ik.
Je stottert, Oliver.
Dat weet ik!
Houd er dan mee op!
‘Oké’, zei Clarissa langzaam. Ze keek me afwachtend aan. Alsof ze nog iets wilde vragen, maar het stellen van de vraag overbodig vond.
Ook ik wachtte. Wat verwachtte ze dan dat ik zei? Dat ik “doei” zou zeggen en er dan snel vandoor ging? Waarom ging ze zelf dan niet weg?
Na een tijdje trok ze haar wenkbrauwen op.
‘Wat nou?’, vroeg ik uiteindelijk, toen de stilte mij te ongemakkelijk werd.
Ze sprak langzaam, alsof ze tegen iemand sprak die niet goed bij zijn hoofd was. ‘Nu weet ik dat jij hier de weg vast beter kent dan ik, maar het lokaal is die kant op.’ Ze wees in de richting van het lokaal waar we het vorige uur Engels hadden gehad.
O. Aha. Oeps. Oké, nu voelde ik me echt heel erg dom.
Misschien ben je het ook. Al eens over nagedacht?
‘Ja. Ja, dat weet ik wel. Dan ga ik maar naar het lokaal. Mijn rugzak halen. Eh, doei.’ Ik draaide me langzaam om en liep zonder afscheid weg.
Ze trok een minzame glimlach en liet haar armen langs haar lichaam hangen. ‘Tot ziens dan maar, Oliver Pendel.’ Ze verdween om de hoek, zonder nog verder een blik op mij te werpen.
Had ze serieus waar mijn naam onthouden? Van al die namen van iedereen van mijn klas? En hoe kwam ze in godsvredesnaam aan mijn achternaam?
Misschien moet je die maar in de gaten houden, Oliver. Die is bloedlink, dat kan ik je zeggen.
Ik liep het lokaal Engels binnen zonder verder nog één keer aan Clarissa te denken.

About the author

"Ik ben geboren op 4 februari 1998 in Breukelen en woon in Amstelveen. Ik ga naar school in Amsterdam en volg op mijn school een speciaal muziekprogramma. Zo krijg ik drie uur in de week muzieklessen. Ook zing ik al vanaf vrij jonge leeftijd in een koor en volg ik musicallessen. Naast muziek maken schrijf of lees ik het liefst de hele dag."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Zoektocht naar de Eerste

Author:

Marieke Pintér

Category:

Fantasy

Number of pages:

374

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-01-2013

ISBN:

978-94-620-6603-8 / 9789462066038

Price:

€ 21,45

Language

Dutch