Polleke en Pelleke en reus Jan

Piet Hendrikx

Category: Children books
  • (3)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Polleke en Pelleke zijn twee dappere kabouters. Op een dag leren zij reus Jan kennen als hij per ongeluk de boom waarin ze wonen omhakt. Dat pikken de kabouters niet. Ze zijn boos en willen de reus te pakken nemen. Nou dat doen ze hoor! Al snel heeft reus Jan spijt. Hij vraagt Polleke en Pelleke of ze bij hem en zijn vrouw Marie komen wonen. Samen met reus Jan en Loebas de hond beleven zij vele avonturen. Soms gaat het allemaal maar net goed, zoals wanneer zij de boze heks Citronella tegenkomen die hen betovert!
Leuk om voor te lezen, of om zelf te lezen.

From the book

De reus snurkt luid en Polleke en Pelleke willen hem eens flink te pakken nemen. Ze kijken rond en zien opeens een gat in de sok van de reus. Door dat gat steekt zijn grote teen. Ze zien een mand staan, een naaimand. O, denken de mannetjes, in een naaimand zitten naalden. Ze pakken samen een knoeperd  van een naald. Dan lopen ze op de reus af. Ze klimmen op de bank lopen naar zijn grote teen en kijken elkaar eens aan. Ze knikken naar elkaar en steken met kracht de naald in de reus zijn grote teen. Jatstom!
Met een brul schiet de reus overeind. Hij roept: "Potjandriedubbeltjes wie doet dat. Wie doet mij zo’n pijn." Polleke en Pelleke zijn gauw onder de kast weggekropen.
De vrouw van de reus komt binnen en zegt: "Wat doe jij toch allemaal?  Zeker gedroomd of zo?" Maar dan ziet de vrouw de teen van de reus. Er zit bloed op en er steekt een naald uit. Ze zegt: "Maar Jan hoe kan dat nou? Je ligt zeker niet stil, met dat gewiebel allemaal. Je bent een sukkel hoor." De reus mompelt nog wat en gaat dan weer op de bank liggen met een grote pleister op zijn teen.
Polleke en Pelleke komen onder de kast uit en lopen weer naar de naaimand toe. Ze pakken ieder een naald en spreken af dat ze naar het hoofd van de reus zullen klimmen. Naar zijn oren. De reus snurkt weer en de twee kaboutertjes klimmen tegen de bank omhoog. Ze lopen over de armleuning, dan over de rugleuning en komen zo bij het enorme hoofd van de reus. Ze lopen ieder naar een oor en op een klein fluittoontje steken ze allebei zo hard ze kunnen de naald in de reus zijn oorlellen. Jatstom!

About the author

"Al vele jaren ben ik als groepsleraar aan de Kennedyschool verbonden in Fijnaart. Hier heb ik samen met de kinderen veel verhalen over Polleke en Pelleke verteld. De kinderen vonden het leuk en gingen mee verzinnen wat die kabouters toch wel allemaal konden beleven. Thuis deden onze drie zonen ook mee, wanneer ze naar bed gingen. Ik wilde niet graag voorlezen, dan viel ik in slaap. Zelf vertellen was leuker."

Reviews

2013-03-13 15:30:10 | By: Cees van Leent | Rating:
Lieflijke tijdloze verhalen voor je (klein)kinderen, zonder de geweldadigheid van deze tijd!
Een aanrader voor elke (groot)ouder!

2013-02-28 21:16:04 | By: Marlies Hagen 28-2 2013 | Rating:
Wat een geluk,dat we mensen mogen ontmoeten,die nog steeds met hart en ziel werkzaam zijn in het onderwijs.Onze zoon koestert veel fijne herinneringen,aan zijn schooljaar in de klas bij Mijnheer Hendrikx. Straks gaat hij zijn eigen kinderen voorlezen uit dit lieflijke en kleurrijke kinderboek.Een stukje nostalgie is geboren. Bedankt Mijnheer Hendrikx.

2013-02-20 12:26:52 | By: Heiltje de Rooij | Rating:

Zonder te lezen heb ik nu al een mening,en dat het
een fantasievol en heel leuk boekje is en ook nog,
leerzaam volgens mijn kleindochters,de oudste
heeft ook bij hem in de klas gezeten,en weet de verhaaltjes nog te vertellen, hierbij bestel ik het
boekje om samen met mijn 2 jongste kleindochter
te lezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Polleke en Pelleke en reus Jan

Author:

Piet Hendrikx

Category:

Children books

Number of pages:

70

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-02-2013

ISBN:

978-94-620-6684-7 / 9789462066847

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (3)